Röplabda NB I

2 órája

Fontos győzelem Budapesten

A VESC női röplabdaegyüttese a múlt idényben bronzérmet szerző BVSC otthonába látogatott. Mészáros Péter tanítványai végig remekül küzdöttek és a VESC fontos győzelmet aratott az NB I 3. fordulójában.

Balogh Dávid

BVSC-Zugló - VESC 0-3 (-26, -23, -21)

Fontos mérkőzésen tudott győzni a VESC
Fontos mérkőzésen tudott győzni a VESC
Fotó: VESC/Facebook

Budapest, 111 néző. V.: Kiss N., Szarka J.

BVSC: Oláh 6, Benedek 2, Szerencsés-Miklai 19, Kökény P. 1, Villám 8, Pécsi 1. Csere: Sartoris, Szili (liberók), Nagy, Riczkó 6, Kökény N. 1, Hegyi. Edző: Daróczi Gergely

VESC: Sólyom 3, Tautua’a 16, Bajnóczi 11, Meszlényi 7, Attar 16, Török 6. Csere: Bődi (liberó), Szatmári. Edző: Mészáros Péter.

A szerencse is a VESC játékosainak kedvezett

Rangadóhoz méltó csatát hozott a BVSC-Zugló és a VESC találkozója a női röplabda NB I 3. fordulójában. A hazaiak voltak nyeregben a meccs elején, ám felzárkózott a veszprémi alakulat, és a hajrában egymás hibáiból éltek a felek. Végül Sólyomék jöttek ki jobban a küzdelemből, így előnyhöz jutottak a bakonyiak (24-26).

A második szettre sem vettek vissza a csapatok, és kő kemény harc zajlott a pályán. A játszma elején négy ponttal is vezetett a VESC, de hamar fordítottak a zuglóiak. Kiegyenlített volt a mérkőzés, de Kathryn Attar villanásaival ismét a veszprémiek számára jött ki a lépés. 

A kiélezett küzdelem a harmadik felvonásban is megmaradt. Bajnóczi blokkja után hiába vezetett 14-10-re a vendégcsapat, kisvártatva ismét egyenlő volt az állás. Végül 20-20-ig üldözték egymás a felek, utána Heipua Tautua’a szinte egymaga eldöntötte a játszma alakulását és a három pont sorsát. 

Daróczi Gergely: – Csalódott vagyok egyfelől az eredmény miatt, másfelől pedig amiatt mert hagytuk kiengedni a kezünkből a kontrollt az első szett végén, és onnantól kezdve már csak futottunk az ellenfelünk után. Úgy érzem az első felvonás végjátékában valami megtört ma a csapatban és kevés kivételtől eltekintve nem igen hitték el a játékosok, hogy képesek a végén győztesen elhagyni a pályát. Pedig a lehetőség többször is előttünk volt, de a fontos pillanatokban rendre jött egy olyan hiba, ami miatt nem tudtunk előre lépni. Abban biztos vagyok, hogy ez a pofon időben jött és kicsit mindenki elkezdi komolyabban venni a mérkőzéseket mert látjuk, ha nem nyújtjuk a tudásunk legjavát azt az ellenfeleink könyörtelenül ki fogják használni. 

Mészáros Péter: – Kifejezetten jól játszottunk ezen a mérkőzésen! Idegenben mindig nehéz, pláne egy BVSC szintű csapat ellen, és az első két szett csak apróságokon múlott. A szerencse is nekünk kedvezett, de úgy érzem tettünk is érte, és összességében megérdemelt győzelmet arattunk. Gratulálok a csapatomnak!

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában