Múzeum

2 órája

Ingyenes lesz a belépés Sümegen a Kisfaludy Sándor Emlékházba

Október 23-án, a nemzeti ünnep alkalmából a sümegi Kisfaludy Sándor Emlékház ingyenes belépést biztosít minden látogatónak. Ez a különleges alkalom, az ingyenes belépési lehetőség remek lehetőséget kínál a közönség számára, hogy felfedezze az emlékház állandó és időszaki kiállításait.

Tóth B. Zsuzsa

Az ingyenes belépés lehetőségével élő vendégeket a köszöntőteremben Horváth Márton lenyűgöző üvegművei várják, melyek már önmagukban is különleges élményt nyújtanak. 

Ingyenes lesz a belépés Sümegen a Kisfaludy Sándor Emlékházba
Ingyenes lesz a belépés Sümegen a Kisfaludy Sándor Emlékházba
Forrás: Wikipedia

A Darnay alkotótábor művészeinek festménykiállítása szintén ingyenesen megtekinthető

A Sümegen már hagyománnyá vált Darnay alkotótábor művészeinek festménykiállítása szintén megtekinthető a folyosón, ahol a művészet szerelmesei igazi csemegére lelnek.

Interaktív tábláink segítségével a látogatók betekintést nyerhetnek Kisfaludy Sándor életébe. A tájversek hallgatása közben  drónfelvételeken láthatják azokat a gyönyörű tájakat, amelyekről a versek szólnak, így egyedi és élményszerű módon ismerkedhetnek meg a költő munkásságával.

Katonai pályafutását naplóin keresztül ismerhetik meg a digitalizáció segítségével, így a látogatók betekintést nyerhetnek a költő életének ezen fontos aspektusába is. Végül a Kisfaludy szobában tudományos életére és munkásságára is rávilágítanak, így a látogatók teljes képet kaphatnak Kisfaludy Sándor gazdag örökségéről.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában