Siker

2 órája

Megtelt a strand a Füge Feszt alatt

A badacsonytomaji nagy strandra ezen az októberi hétvégén is kitehették volna a megtelt táblát. Annyian érkeztek az első Füge Feszt programjaira, hogy szombaton késő délután a szervezők már nem adtak ki több jegyet.

Tóth B. Zsuzsa

Navracsics Tibor méltatta a nyári szezon ilyen módon való megnyújtását

Forrás: Napló

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A Füge Feszt első napján Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter nyitotta meg a rendezvényt, és méltatta a főszervező, Vincze Péter és csapata kezdeményezését.

Az első Füge Feszt eseményein megtelt a badacsonyi strand
Az első Füge Feszt eseményein megtelt a badacsonyi strand
Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Forrás:  Napló

Az első Füge Feszt sikere után borítékolható a hagyományteremtés

- A gasztronómiai fesztivál jó alkalom a nyári szezon kinyújtására, tökéletesre sikerült az esemény, ráadásul jó ómen az is, hogy az első ilyen esemény ennyire szép időben valósulhatott meg. Egy közösség számára fontos, hogy legyenek olyan alkalmak, amikor összejönnek az emberek, jókat esznek és isznak, hiszen étel-ital mellett talán a nézeteltéréseket is könnyebb rendezni. Olyan nehéz évek után vagyunk, amikor a közösségeket sok minden zilálta szét, a koronavírus-járványtól a gazdasági problémákig. Mindenkinek szüksége van a pihenésre, a szórakozásra – mondta Navracsics Tibor. 
Vincze Péter megköszönte a rengeteg vendég türelmét, és a sok-sok mosolyt. 
- Attól tettük függővé, hogy mennyire sikeres a rendezvény, hogy hány mosolygós arcot láttunk. Azt hiszem, ezzel nem lesz probléma, jó alapokra került a Füge Fesztivál, és remélem, hogy ebből hagyomány lehet – mondta a főszervező, és megköszönte partnerei hozzáállását.

A vendégek a pompás őszi időben elfoglalták a strandi napozóágyakat, a gasztroudvar, foodtruck-udvar és a borházak előtti padok megteltek fügés különlegességeket kóstolókkal, borozókkal, pihenni vágyókkal. A színpadon Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra, a Singleton, a Zapata, a Don Julio Masterclass és a Vagabond zenekar koncertezett.  Közben fanyűvő játszóház, balatoni festmény workshop, mini fügepiac kereste még a vendégek kedvét. De sokan egyszerűen csak leültek a parton egy pohár borral a kezükben, és élvezték a csendes tó látványát, az őszi napsütést.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában