Beruházás

2 órája

Segítség a szenvedélybetegek gyógyulásához

Devecser újra előre lép egyet. Folytatódhat az egykori kórházépületek esetében a hasznosítás, amely a szenvedélybetegek ellátására is irányul.

Tóth B. Zsuzsa

Devecser önkormányzata nevében egy mintegy kétéves előzetes egyeztetés eredményeként, a képviselő-testület jóváhagyásával Ferenczi Gábor polgármester aláírta azokat a szerződéseket, melyek megalapozzák az egykori Járási Berta Kórház még felújítatlan és kihasználatlan hátsó épületszárnyának felújítását és hasznosítását, részben a szenvedélybetegek ellátására. 

Ferenczi Gábor polgármester aláírta azokat a szerződéseket, melyek az egykori Kórház épületszárnyának felújítását célozzák részben a szenvedélybetegek ellátása érdekében
Ferenczi Gábor polgármester aláírta azokat a szerződéseket, melyek az egykori Kórház épületszárnyának felújítását célozzák részben a szenvedélybetegek ellátása érdekében
Fotó: önkormányzat / Forrás:  Napló

A szenvedélybetegek is gyógyulhatnak

Ez év október elejétől az önkormányzat bérbe adja az épületrészeket azzal a kikötéssel, hogy azokat a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió felújíttatja, majd a használatba vételt követően meg is vásárolja, és az épület rekonstrukciója, illetve annak az új funkcióhoz való igazítása után biztosítja a városban és annak ellátási körzetében a szenvedély- és pszichiátriai betegek nappali ellátását.

A felújítás időtartama alatt a beruházó bérleti díjat fizet az önkormányzat részére, továbbá a felújítás mindennemű költségét vállalja. A beruházás megvalósulásával a városban bővülhet az egészségügyi és szociális ellátórendszer. A Berta parkban megvalósuló további új egészségügyi-szociális intézmény funkcióját tekintve összhangban tud majd működni a területen már régóta működő, illetve a kórház épületeinek megmentésével az elmúlt években létesült, hasonló jellegű intézményekkel – adta hírül a polgármester. 
Devecserben az egykori Járási Berta Kórház mintegy kétezer négyzetméternyi épületének teljes körű hasznosítása, a még felújítatlan épületrészek felújítása irányába pedig egy újabb jelentős lépést tehet így a város.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!