Bódi Mária Magdolna öröksége

Bódi Mária Magdolna öröksége címmel népszerűsítő tanulmánykötetet adott ki a Veszprémi Főegyházmegyei Könyvtár és Levéltár, amelynek bemutatóján hazánk apostoli nunciusa is részt vett – közölte az érsekség.

Veol.hu

Bódi Mária Magdolna

Fotó: Google

Karlinszky Balázs, a Veszprémi Főegyházmegyei Könyvtár és Levéltár igazgatója a kötet kapcsán úgy fogalmazott, a könyv nem Magdi életrajza, annál sokkal több – írta az érsekség. Hozzátették: azt a korszakot mutatja be, amikor Magdi élt, és amikor a boldoggá avatási eljárás megakadt.

Michael Wallace Banach, Magyarország apostoli nunciusa és Udvardy György érsek a könyvbemutatón
Fotó: Veszprémi Érsekség

– A könyv megszületésében oroszlánrészt vállalt Varga Tibor László levéltáros munkatársam, aki 2010 óta gondozza és kutatja ezt a témát. Fontos megjegyezni, hogy a konferenciára olyan személyeket sikerült felkérni, akik már hasonló eseteknél közreműködtek. A könyv kilenc tanulmányt tartalmaz, melyek három csoportra oszthatók: az elsőbe a Magdi lelkiségével foglalkozó írások tartoznak, a másodikba a Magdi boldoggá avatását meghatározó püspökökről szóló előadások anyaga, a harmadikba pedig a más boldoggá avatási eljárások alkalmával született szakértői vélemények sorolhatók – ismertette az igazgató a közlemény szerint.

Az érsekség tájékoztatása szerint Udvardy György érsek arról beszélt, hogy a könyvbemutató napján tárták fel Bódi Mária Magdolna sírját Litéren, s bár még nem történt meg a teljes feltárás, "megrendítő ezen részt venni". 

Michael Wallace Banach, Magyarország apostoli nunciusa az akadémiai kutatás fontosságát, az  igazság megtalálásának fontosságát hangsúlyozta, valamint azt, hogy mindannyian arra vagyunk meghívva, hogy tanúságot tegyünk, ahogy a leendő boldog, Bódi Mária Magdolna is ezt tette – közölte az érsekség.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában