ünnepélyes átadó

2 órája

Játszóteret és falubuszt avattak Zalaerdődön

A felújított játszótér és az új falubusz átadására gyűltek össze a helyiek Zalaerdődön. A Magyar falu program keretében megvalósult fejlesztéseket Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, országgyűlési képviselő adta át.

Kovács Erika

Fotó: pexels.com/illusztráció

Az ünnepélyes átadón Navracsics Tibor felidézte, 2018 óta létezik a Magyar falu program. Az országgyűlési képviselő hozzátette, a falvakat érintő fejlesztési program célja, hogy a kistelepülések számára olyan beruházásokat tegyen lehetővé, amelyek komfortosabbá teszik az ott élők életét, ilyen a játszótér és falubusz is. A falubusszal a három vármegye, Vas, Zala és Veszprém határánál lévő Zalaerdődön élők közlekedése biztonságosabb, komfortosabb lett.

Navracsics Tibor miniszter, országgyűlési képviselő nemzetiszínű szalag átvágásával adta át a falubuszt és a játszóteret
Navracsics Tibor a nemzetiszínű szalag átvágásával jelképesen átadta a falubuszt és a játszóteret 
Fotó: Kovács Erika

Navracsics Tibor gratulált az 1990 óta hivatalban lévő polgármesternek

Navracsics Tibor beszédében méltatta a biztonságos, szép és korszerű játszóteret is, amely szavai szerint bizonyosan sok boldogságot szerez majd a kisgyermekes családoknak, és színesebbé teszi a hétköznapokat, a falut pedig élhetőbbé.

- Mindannyiunknak érdeke, hogy a falvak a jövőben is megtartsák a közösséget, melynek tagjai a mostani beruházásoknak is köszönhetően egészségben és boldogságban élhetnek - mondta Navracsics Tibor.

Az országgyűlési képviselő külön szólt Bódis József polgármester kiváló munkájáról, aki 1990 óta, így a választókerületében legrégebben hivatalban lévő településvezető.

Zalaerdőd polgármestere köszönettel beszélt a falubuszról, melyet a Magyar falu program pályázatán 18 millió forintért vásároltak, kétmillió forintból pedig teljesen felújították a játszóteret, amit önkormányzati forrásból finanszíroztak.

A köszöntők után Navracsics Tibor a nemzetiszínű szalag átvágásával jelképesen átadta a korszerű falubuszt és a megújult játszóteret. Az ünnepélyes átadás után szeretetvendégségre hívták a megjelenteket. A fogadáson Laczi Miklós korábbi önkormányzati képviselő emlékplakettet kapott a 2006 és 2024 között végzett munkájáért.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában