Tihanyi Szabadtéri Színház

2024.08.24. 11:30

Örömszülők a félszigeten

Ki hitte volna, hogy ennyi személyautót képes még befogadni a tópart ékköve, Tihany. Érkezésnél, távozásnál éreztük ezt sokan, mert a Tihanyi Szabadtéri Játékok idei, Örömszülők című előadásán is telt ház volt.

Őrsi Ágnes

A Levendula Ház Látogatóközpont közelében létesített szabadtéri játszóhely kis területen, kiváló helykihasználással biztosít kellemes körülményeket a mindenkori attrakcióhoz és a nézőtér vendégeinek. A Tihanyi Szabadtéri Színház előadóművészeti színházként határozza meg magát. Ennek keretében a Turay Ida Színház előadásában volt szerencsénk látni Marshall Karp vígjátékát.

A Tihanyi Szabadtéri Színház előadóművészeti színházként határozza meg magát
A Tihanyi Szabadtéri Színház előadóművészeti színházként határozza meg magát
Fotó: Turay Ida Színház/Hurta Hajnalka

A történet a következő: adott egy fiatal pár, Jerry Sloan reklámdalszerző (Valázsik Péter) és felesége, Alice Sloan (Bódi Barbara), aki sikeres ügyvéd. Velük együtt él Alice apja, Abe Dreyfus, aki nyugdíjas taxisofőr (Mikó István kiváló és érdemes művész, Jászai Mari-díjas). Vő és após főleg a humorban vannak azonos hullámhosszon, ám súlyos változás árnyékolja be megszokott életüket. Leég a férj anyjának háza, Mildrednek (Vándor Éva Jászai Mari - díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja) semmije sem marad, csak a remény, hogy fiáékhoz költözhet. Nem az a legnagyobb baj, hogy nőni fog a zsúfoltság, hanem az, hogy a két „örömszülő” ki nem állhatja egymást. „Kulturált” öldöklés kezdődik közöttük, miközben kiderül, hogy a fiatal pár gyermeket vár, a várandósság végigküzdött hónapjai után pedig jön a csúcspont, a születés, amikor a két „öreg” pár napra magára marad a lakásban. A humoros szöveg, az egymást érő helyzetkomikumok, ráadásul a született komikus, Mikó István, a fúria nagyasszonyt roppant hitelesen alakító Vándor Éva gondoskodott róla, hogy folyamatosan nevetéstől legyen hangos a borongós este.

Fotó: Turay Ida Színház/Hurta Hajnalka

A második felvonásban aztán kiderült, hogy jóra is fordulhatnak a dolgok, hogy a szerelem nem csak az ifjabb évjáratok kiváltsága. Hector Lopezt, a kertészt, illetve gondnokot Győri Péter, Mrs. Fischert, a katonás bébiszittert Nyírő Beáta alakította nagy sikerrel. Az előadást Pataki András Jászai Mari-díjas rendező állította színpadra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában