Kézilabda Bajnokok Ligája

2024.09.12. 22:46

Gyenge kezdés után Remili és Corrales vezette sikerre a Veszprémet Berlinben

Érdekes meccset játszott a Füchse Berlin és a Veszprém HC a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. Az első félidőben a németek öttel is vezettek, a szünet után viszont a magyar bajnok Nedim Remili vezetésével ellenfele fölé nőtt. A hajrá váratlanul lett izgalmas, Corrales védése mentette meg a kissé korán leengedő vendégeket.

Horváth Gábor

Nedim Remili klasszis játékot nyújtott a második félidőben

Fotó: Fülöp Ildikó/archív

Füchse Berlin-Veszprém HC 31-32 (16-16)

Berlin, 7019 néző. Nikolov, Nacsevszki (észak-macedónok). V.: Füchse Berlin: MILOSAVLJEV – Reichmann 3, GIDSEL 10, Lichtlein 2, Marsenic 2, ANDERSSON 6, Tollbring 1. Csere: Langhoff 1, WIEDE 3, Herburger, Drux, Freihöfer 3 (1). Edző: Jaron Siewert.

Veszprém HC: CORRALES – VAJLUPAU 3, REMILI 11, Fabregas 5, Grahovac, el-Dera 2, Descat 4 (1). Csere: Cindric 2, Pesmalbek 1, Sandell 1, Koszorotov, CASADO 3, Ligetvári. Edző: Xaier Pascual.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 3/1, ill. 1/1.

Tizenegy év után tért vissza a Bajnokok Ligája mezőnyébe a Füche Berlin, amely a nyári felkészülés alatt kilenc góllal kikapott a bakonyiaktól.

Corrales védéseit kell kiemelni az első percek eseményei közül, a spanyol kapus ziccert és hetest is hárított.

Rohantak a csapatok, messze nem hibátlanul, az 5. percben 3-3-at mutatott az eredményjelző. Mindkét oldalon sok helyzet kimaradt. Rendre a Veszprém vezetett, a de a Berlin az első 11 percben mindig egyenlíteni tudott, 10-10.

A folytatásban a remeklő dán klasszis, Gidsel megszerezte a vezetést a házigazdának, nem sokkal később háromra nőtt az előbb megnyugodó németek előnye, 8-5.

A 14. percben, 9-5-nél Pascual időt kért, 5-0-s sorozatban volt a Füchse. Két találattal szépítettek a vendégek, de továbbra is a német csapat irányított. Pascual mester hevesen gesztikulálva mutatta a kapu felé vezető irányt, ám játékosai nem voltak elég határozottak, a hazaiak „olvasták” a bakonyiak támadójátékát, 20. perc: 12-8.

A folytatásban ötre hízott a különbség, ami hat találat is lehetett volna, ha nincs Corrales a kapuban. Kihasználta a hazai hibákat a Veszprém, amely három gólt szerzett zsinórban, 14-12. Milosavljev kivédte Fabrgeas ziccerét, azonban Casado lövésénél már tehetetlen volt, utolérte ellenfelét a vendégcsapat, 15-15. Továbbra sem volt túl olajozott a bakonyiak támadójátéka, a védekezés ugyanakkor feljavult. A félidő utolsó gólját Remili szerezte egyéni akcióból, 16-16.

A második játékrész két vendéggóllal indult, először vezetett kettővel a Veszprém ezen a mérkőzésen. Hatékonyabbá vált Pascual legénysége, a Füchsének gondjai akadtak a támadásbefejezésekkel, mindez természetesen azt is jelentette, hogy sokat javult a piros mezesek védekezése, 17-20.

Gidsel és Andersson már nem brillírozott úgy, mint a szünet előtt, Corrales ráadásul büntetőt védett. A másik oldalon Milosavljev is bemutatott néhány hárítást, ezzel együtt négyre nőtt a különbség, 18-22.

A Berlin persze nem adta fel, kettőre zárkózott. Remili kapta össze magát nagyon, remekelt a francia ebben az időszakban, rövid idő alatt öt gólig jutott.

Két-három találat volt a veszprémiek előnye, 48. perc: 24-26. Gidsel hozta fel mínusz egyre a folytatásban az övéit, ekkor emberelőnyben játszott a Füchse. Remili bombázott a kapuba kétszer is, a kettő között Corrales ziccert védett.

Szívósan küzdött a Berlin, a Veszprém viszont könnyedén kézilabdázott, Remili megállíthatatlannak bizonyult, már 10 gólnál járt, 54. perc: 26-30. Öt találtra hízott a különbség a felek között, ezzel nagyjából el is dőlt a meccs, két gyors hazai befejezés viszont izgalmasabbá tette a hajrát.

Remili egy felső sarkos lövéssel foszlatta szét a hazai reményeket, legalábbis ekkor azt hittük. A Berlin ugyanis Milosavljev védéseire alapozva huszáros hajrát vágott ki, felzárkózott egy gólra, sőt az utolsó 10 másodpercben az egyenlítésért támadhatott. Corralesnek kellett kisegítenie csapatát, a spanyol nagyot védett Andersson lövésénél. Végül nagy csatában szerzett két pontot a Veszprém.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!