A High, Wide and Handsome és a Máklikőr

2024.07.28. 11:30

Veszprémi Utcazene Fesztivál: gazdára találtak a díjak

Átadták a legjobbaknak járó díjakat a Veszprémi Utcazene Fesztivál zárónapján. A szakmai díjat a High, Wide and Handsome érdemelte ki, míg a közönségdíj a Máklikőr zenekaré lett. Az eredményhirdetést szombat este tartották.

Juhász-Léhi István

Fotó: Gáspár Gábor

Szombat éjszaka véget ért az utcazene-fesztivál, Veszprém kedvenc "házibuliján" idén is több ezren szórakoztak. A szakmai zsűri és a hallgatóság segítségével minden évben kiválasztják a legjobb utcazenészeket, akiket pénzjutalommal díjaznak. Ez most sem volt másképp: a szakmai zsűri 2024-ben a High, Wide and Handsome együttest találta a legjobbnak. 

Az Utcazene Fesztivál közönségdíját idén a Máklikőr zenekar vihette haza, amit Porga Gyula adott át
Az utcazene-fesztivál közönségdíját idén a Máklikőr zenekar vihette haza, amit Porga Gyula adott át
Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

"Nehezen hisszük el, de a szakmai zsűri díját idén mi nyertük meg a Veszprémi Utcazene Fesztiválon. Óriási az örömünk! Nagyon köszönjük a kiváló szervezést és hatalmas gratuláció az összes zenekarnak. Nem tudunk mást mondani, köszönjük", írta közösségi oldalán a banda. Az együttes tagjainak Porga Gyula polgármester adta át az 1 millió forintos nyereményt szimbolizáló táblát. A közönségdíjas a Máklikőr nevű formáció lett, akik az elismerés mellett szintén 1 millió forintot vihetnek haza.

A szervezők közösségi oldalukon emlékeztettek: nagy köszönet jár a Nemzeti Kulturális Alapnak, hogy közel 25 éve áll a rendezvény mellett, örömükre szolgál, hogy a támogatásuknak köszönhetően az elmúlt időszakban 500 "utcazenész" között 31 millió forint kerülhetett odaítélésre egyrészt a közönség, másrészt a szakmai zsűri által.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában