Veszprém Vármegyei Ifjúsági Fesztivál

2024.09.08. 11:00

A színházzal kapcsolódtak rá a Vifire

Szombaton ismét megrendezték a Veszprém Vármegyei Ifjúsági Fesztivált (Vifi-feszt), ahol fiatal tehetségek léptek színpadra a Petőfi Színház előtti téren, hogy megmutassák, mit jelent számukra a művészet.

Juhász-Léhi István

A programok látványos nyitóceremóniával kezdődtek, majd a gálaműsorra került sor, melynek adomány-jegybevételét a veszprémi Palotai család javára ajánlotta fel a Veszprémi Petőfi Színház

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A teátrum társulata nevében Oberfrank Pál Kossuth-díjas színművész, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója és Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház igazgatóhelyettese, kreatív menedzsere köszöntötte a közönséget.

– Nagyon nagy izgalommal készültünk a mai napra, és ezúton is köszönjük, aki összeállította, rendezte, kitalálta, végigvitte, hiszen ez egy nagy közös ügyünk, amely most még nagyobbá növekedett azzal, hogy a harmadik ifjúsági fesztiválunk. Ezt most egy jótékonysági üggyel is összekapcsoltuk, és jellemző a veszprémi közösségekre, hogy össze tudnak gyorsan kapcsolódni, és olyan ügyek mellé állni, amelyek nagyon fontosak az itt élő embereknek, az itt élő fiataloknak – fogalmazott Kellerné Egresi Zsuzsanna. 

– Ez a mostani fesztiválunk egy különös fesztivál, hiszen túl azon, hogy bemutatja a tehetségeket, meghívtuk arra a gyermekeket is, hogy tegyenek valamit, valami jót a gyermekek a gyermekekért. Ennek keretében meghirdettünk egy rajzpályázatot is, melynek címe az volt, hogy Mindenki tud segíteni – árulta el Oberfrank Pál

Kellerné Egresi Zsuzsanna kiemelte: ha nem tudunk segíteni, ne bántsunk. Azonban segíteni nagyon fontos, ezért hívták a gyerekeket, hogy fogalmazzák meg ők a saját szívükből, lelkükből, hogy mit jelent az ő gondolataikban az, hogy valakinek segíteni. Szép rajzok születtek, több korosztály is indult óvodás kortól egészen a fiatal felnőttekig.

A rendezvényen beszédet mondott Ovádi Péter országgyűlési képviselő is, aki hangsúlyozta, szerencsések a veszprémiek, hiszen olyan intézmények vannak a városban, mint a Petőfi Színház, ami lélekkel tölti meg a helyet, ráadásul az intézmény minden korosztályhoz tud szólni.

– A Petőfi Színház példakép, iránytű a többi intézmény számára is, amire a fesztivál is nagyszerű példa. Mindenkire gondol a Petőfi Színház, és tudjuk, hogy létezik a Petőfi-szív, ami itt van, Veszprémben – mutatott rá az országgyűlési képviselő. 

Megköszönte a teátrumnak, hogy viszik ezt a tudást és viszik a veszprémiséget. Rámutatott, a Petőfi Színházra legnehezebb időszakokban is lehet, lehetett számítani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában