Kezdődik a tanév

2024.09.02. 14:00

Tanévnyitó az iskolákban

A Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola két intézményében és a Kazinczyban a hétfő reggeli tanévnyitók után immár hivatalosan is kezdetét vette a 2024/25-ös tanév.

Szijártó János

A három helyszínen tartott tanévnyitó összesen 118 kisgyerek számára jelenti az óvodai évek végét és az iskolai tanulmányok kezdetét. 

A közel 300 tanuló oktatását végző Kazinczyban 34 elsős kezdi meg tanulmányait, 2 osztályban
A közel 300 tanuló oktatását végző Kazinczyban 34 elsős kezdi meg tanulmányait 2 osztályban
Fotó: Szijártó János/ Napló

Tapolcán a tavaly óta önálló intézményként működő Tapolcai Kazinczy Ferenc Általános Iskolában, majd a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi János Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Tagintézményében és a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Székhelyintézményében sorakoztak fel a gyerekek.

A Batsányi Tagintézmény 31 kisdiák számára jelent komoly változást, hiszen mostantól már nem az óvoda, hanem az iskola kapuját léphetik át
A Batsányi tagintézmény 31 kisdiák számára jelent komoly változást, hiszen mostantól már nem az óvoda, hanem az iskola kapuját léphetik át
Fotó: Szijártó János / Napló

A tanulókat, köztük a legkisebbeket Bodor Tamás igazgató köszöntötte kedves szavakkal a Kazinczyban, míg a Batsányiban és a Bárdosban Bajner Imre igazgató mondott ünnepi beszédet. A közel 300 tanuló oktatását végző Kazinczyban 34 elsős kezdi meg tanulmányait 2 osztályban, Horváth Csabáné és Veres Kamilla osztályfőnökök irányítása mellett. A tavalyi évben önállósodott iskolánál annyi változás történt tavaly óta, hogy az akkori megbízott igazgató, Bodor Tamás immár ötéves időszakra kinevezett igazgatóként kezdte meg a tanévet.

A Bárdos Székhelyintézményben ötvenhárom kisdiák kezdi meg általános iskola tanulmányait a a 2024/25-ös tanévben
A Bárdos székhely intézményben ötvenhárom kisdiák kezdi meg általános iskola tanulmányait a a 2024/25-ös tanévben
Fotó: Szijártó János/ Napló

A tanévnyitó a Batsányi tagintézményben 31 kisdiák számára jelent komoly változást, hiszen mostantól már nem az óvoda, hanem az iskola kapuját léphetik át nap mint nap. Ide 238 tanuló jár, az elsősöket Varga-Gerencsér Viktória osztályfőnök vezeti be majd az iskolai életbe. A Bárdos Lajos Székhelyintézményben 400 diák oktatása zajlik, évfolyamonként egy ének-zenei és egy normál, speciális labdarúgó tantervű osztály működik. Itt 53 első osztályos tanulót köszöntöttek, a zeneisek osztályfőnöke Szijártóné Lovász Gabriella, míg a másik osztályt Szijártó Miklósné irányítja szeptembertől.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában