Károk

2024.09.15. 08:06

Viharos szél tombolt vármegyénkben, sok helyen nincs áram, fák dőltek az utakra

Száz-százhúsz kilométeres szél tombolt Veszprém vármegyében szombat késő estétől vasárnap hajnalig, amit több helyen eső kísért. Az időjárás több helyen áramkimaradást is okozott.

Kovács Erika

Az E.ON telefonos ügyfélszolgálatán vasárnap reggel közölték, „az országban fennálló időjárási körülmények áramkimaradást okoztak, így előfordulhat, hogy nehezebben lehet elérni őket. Munkatársaink megerősített létszámmal, folyamatosan dolgoznak a hibák helyreállításán, a munkálatok jelenleg is tartanak, ezért előfordulhat, hogy hosszabb a várakozási idő.” A telefonos ügyfélszolgálat tájékoztatása szerint Paloznakon például a várható elhárítás szombat 12 óra. Megtudtuk, hogy az egész vármegyére jellemző az áramkimaradás, így egyebek mellett Veszprémben, Pápán, Várpalotán, a bakonyi településeken és a Balaton körül. 

Csondor Henrietta katasztrófavédelmi szóvivő közölte, szombat késő estétől vasárnap reggelig 29 fa dőlt útra, főleg Pápa, Ábrahámhegy, Pálköve, Csesznek, Balatonfüred, Balatonkenese településeken, illetve környékén. Ajkán kidőlt egy ház fala az erős szélben, Pápán pedig egy parkoló autóra dőlt a fa, szerencsére nem sérült meg senki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!