Európai Mobilitási Hét

Tegnap, 14:00

KRESZ-feszt, a közlekedés ovis paradicsoma (képgaléria)

Idén is csatlakozott Veszprém az Európai Mobilitási Hét rendezvényeihez: a városban szeptember 22-ig sok-sok színes programot tartanak, köztük a már hagyományos KRESZ-feszt elnevezésű országos baleset-megelőzési napot, amit szerdán délelőtt rendeztek meg.

Juhász-Léhi István

Kungliné Martin Marianna, a Veszprémi Ringató Körzeti Óvoda igazgatóhelyettese a Napló érdeklődésére elmondta, több csoporttal érkeztek a Kossuth utcai eseményre.

Pintér József rendőr főtörzszászlós, baleseti helyszínelő nagy szeretettel instruálta a kicsiket
Fotó: Nagy Lajos/Napló

– Fontosnak tartjuk ezt a napot. Az óvodában mi is foglalkozunk a közlekedéssel, az autómentes nappal, a környezetvédelemmel, törekszünk a szabályok, szokások megismertetésére. Ilyenkor nemcsak beszélünk erről, hanem meg is tudjuk mutatni nekik – mondta el. Hozzátette, a 3-7 éves korosztály tagjainak nagyon fontos, hogy a gyakorlatban is lássák mindezt. Sőt, amit a gyerekek tapasztalnak, azt később eljátsszák az oviban. Az intézményben egyébként nagy kedvenc a kerékpározás, de gazdára talál a futóbicikli és a műanyag kismotor is. Sőt, a KRESZ-táblákkal is megismerkedhetnek az óvoda udvarán, de a közelben ott a KRESZ-park is.

Pintér József rendőr főtörzszászlós, baleseti helyszínelő a Veszprémi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályáról nagy szeretettel instruálta a kicsiket. – A hetet a középiskolásokkal kezdtük a Lovassy László Gimnáziumban, a szerdai KRESZ-feszt után pedig pénteken jön az autómentes nap. Az általános iskolai futóversenytől kezdetétől lent leszünk a műfüves pályán, és ahogy az óvodásokét, úgy a nagyobbak figyelmét is a biztonságos közlekedésre hívjuk fel – mondta el.

Elárulta, a Kossuth utcai KRESZ-feszten négy állomásuk volt. Az akadálypályán próbálkozók csak bukósisakban mehettek, a tűzoltók bemutatták a tűzoltóautójukat – ami mindig nagy siker –, míg ők egy nagy rendőrautót hoztak. Az utolsó állomáson átbeszélték azt, hogy a kisgyerekek maguk körül miként látják a közlekedést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában