Isten éltesse sokáig!

5 órája

Százéves asszony receptje: A hosszú élet titka a szeretet (videó)

Imádom a Balatont és Csopakot, biztosan ez is közrejátszott abban, hogy megélhettem a száz esztendőt, ezt mondta Saly Ernőné, Mária néni Csopakon, ahol születésnapja alkalmából Ambrus Tibor polgármester gyönyörű csokorral köszöntötte fel.

Kovács Erika

Fotó: családi

− Keményen dolgoztam fiatalon a téeszben, majd a háztáji gazdaságunkban, emlékezett Saly Ernőné Mária néni, aki egy kis Vas-vármegyei községből, Vásárosmiskéről költözött el Csopakon élő lányához, Ágotához és annak családjához még 2012-ben. Felidézte, férje 1996-ban meghalt, azóta új időszámítás kezdődött az életében, mert nagy boldogságban, szépen éltek ők együtt. Mária néninek három lánya van, egy Csopakon, kettő Veszprémben él és öt unokával, valamint öt dédunokával is megajándékozta a sors. A hosszú élet kapcsán arról beszélt, mindig aktívan élt, sokat dolgozott, a családját tartotta elsődlegesnek, a Balatont és Csopakot imádja. Ha teheti, ma is lemegy lányával, Ágotával a partra, leül egy padra és sokáig bámulja a lenyűgöző vizet, élvezi a friss, selymes balatoni levegőt. 

− Egy korty csopaki bor vacsora után pedig elengedhetetlen, csodát tesz az emberrel, jegyzi meg jókedvűen.

   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában