Megtöbbszöröznék a gyerekprogramokat

2024.08.28. 14:00

Ötös alát adtak a fesztiválozók a Zircikonra, napvitorlákat szeretnének és várják az AC/DC-t

Idén másodszor rendezték meg a Zircikont, az Európa Kulturális Fővárosa Program értéktárába bekerült fesztivált. A látogatók elégedettségét mérő kérdőív szerint az öt pontos skálán 4,9-re értékelték osztályzataik átlagával a résztvevők. Kiderült a felmérésből, hogy több gyermekfoglalkozást szeretnének, napvitorlákat javasolnak a napközbeni koncertek helyszínére, és mernek nagyot álmodni, ha arról van szó, milyen fellépőket hívnának meg.

Rimányi Zita

Sokaknak nagyon tetszett a Zircikon programjai, szórakozási lehetőségei közül a városnéző kisvonatozás, az egzotikus ízeltlábúakat bemutató kiállítás, a háromdimenziós nyomtatás, a veteránautók felvonulása, kiállítása és a BMX-bemutató. A két nagykoncertet, a fellépőket, a 4S Street, a Karthago és a Kaláka műsorát szintén többen dicsérték, akárcsak a vitaminsátort és a kézművesfoglalkozásokat. Utóbbiakból szeretnének többet jövőre és a gyerekprogramokból, a kicsiknek szóló műsorokból.

Gyerekprogramokból, gyerekeknek szóló foglalkozásokból, műsorokból szeretnének többet a zirci nagyrendezvényeken résztvevő helyiek, turisták
Gyerekprogramokból, gyerekeknek szóló foglalkozásokból, műsorokból szeretnének többet a zirci nagyrendezvényeken résztvevő helyiek, turisták
Fotó: Nagy Lajos/Napló

A Reguly-múzeum udvarán lévő színpad nézőterére napvitorlákat telepítenének a szülők, egy ilyen fejlesztésnek örülnének. A fesztivál napjaira meghirdetett kiállítások pedig annyira tetszettek nekik, hogy azt javasolták, ha lesznek hasonlóak a következő évben, azok hosszabb ideig legyenek látogathatóak.

Milyen programelemeket javasolnának? Erre a kérdésre az elégedettségi felmérésben sokféle válasz érkezett. Örülnének a fesztivállátogatók robotoknak, állatsimogatónak, még több zenés és családi programnak, tűzzsonglőrnek, ugrálóvárnak, bábszínháznak, vizes játékoknak, helytörténeti tájékoztatóknak, játékoknak, több főzési és kóstolási lehetőségnek, szűrővizsgálatoknak, agarász, vadász, solymász bemutatóknak, bűvésznek, humoristának, musicaleknek, operettslágereknek, táncos műsoroknak és futóversenynek. Ifjúsági könyvek íróival szintén szívesen találkoznának.

Az ideinél is több zenés és családi programnak örülnének jövőre a Zircikonon fesztiválozók
Az ideinél is több zenés és családi programnak örülnének jövőre a Zircikonon fesztiválozók
Fotó: Nagy Lajos/Napló

Amikor arról kérdezték a Zircen fesztiválozókat, milyen előadókat javasolnak a következő zirci nagyrendezvényre, mertek nagyot álmodni, mert szívesen meghallgatnák élőben többek közt az AC/DC-t, Deák Bill Gyulát és Szűcs Judithot is. A szavazatok sorrendjében a következők kerültek a közös lista elejére: Rúzsa Magdi, Bagossy Brothers Company, Tankcsapda, Kovalszky mega Vega, Follow the flow, Azahriah, Neoton Família,  Republic, Alma, Hooligans, Wellhello, Dánielfy Gergő, Edda, Kozmix, Pamkutya, TNT, Lord, Junkies, Budapest Bar, Vad Fruttik, Nótár Mary, AC/DC. Néhányan a következő fellépőket várnák a Bakony fővárosába: Takáts Tamás, NOX, Apostol, Márió, Ocho Macho, Groovehouse, Szűcs Judith, Deák Bill Gyula, Pásztor Anna, Dolhai Attila, Korda György és Balázs Klári, Kovács Kati, Király Viktor, Zséda, Tóth Gabi, DJ Sterbinszky, Radics Gigi, Kökény Attila.

Az idei Zircikonról, a programjairól a legtöbben netes közösségi oldalon értesültek, többen a plakátokról, a helyi médiumokból és a Naplóból, illetve honlapunkról, a veol.hu-ról.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában