Veol podcast

2023.12.24. 10:00

Mindig hű maradt hivatásához Nyirő Ferenc, veszprémi egyesített kézbesítő

Negyven éve dolgozik ugyanazon a munkahelyen, ugyanabban a munkakörben Nyirő Ferenc, veszprémi egyesített kézbesítő, pedig végzettségeinek köszönhetően sok más mellett is dönthetett volna; ragaszkodása és hűsége elismeréséül Lojalitási díjat adományozott számára a közelmúltban a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója – a műsor vendége Nyirő Ferenc.

Komaniczki Zoltán

Nyirő Ferenc

Fotó: Komaniczki Zoltán

A beszélgetés során elhangzott, Ferenc munkahelyi története ott kezdődik, hogy érettségi után majdnem egy bankban ragadt, viszont a posta kerek száz forinttal többet ajánlott. Akkoriban, 1983-ban ez valóban számított, de egyébként mindig is szeretett jönni-menni, akkoriban a posta jelentette számára a jövőt. Nyirő Ferenc elmondta, annak idején nehéz volt oda bekerülni, számára nagy dolognak számított, hogy neki sikerült. Felidézte, részt vett a szakma ifjú mestere versenyeken, nagy sikert ért el a hírlap-előfizetések gyűjtésében. Felelősségteljes munkának tartja a hivatását - az egyesített kézbesítő elnevezés azt takarja, hogy mindenféle küldemény kézbesítését elvégzi, de ha kell, más településekre is elvezényelhetik. Munkája mellett megtalálta a veszprémi Radio Jamet, mellékállásban dolgozott a csatornánál, visszaemlékezett műsoraira: a Sztápanoptikumban különböző rock-zenekarokat mutatott be zenével megspékelve, míg különböző gasztronómiai érdekességekről számolt be a Boszorkánykonyha adásában. Elvégezte a tanítóképző főiskolát, de akkor sem váltott – mindig hű maradt a postához. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában