Bajnokok Ligája

2 órája

Nagy pofont kapott a román bajnok a Veszprém Arénában (videó, képgaléria)

Kiütéses sikert aratott a bakonyi csapat csütörtökön az addig még hibátlan Dinamo Bucuresti ellen. Veszprémi kézilabda: fontos pontok a Bajnokok Ligájában.

Horváth Gábor

Újabb nagy, de nem teljesíthetetlen feladat előtt állt a veszprémi kézilabda: a magyar bajnok a román aranyérmest fogadta a Bajnokok Ligája csoportkörében. A Dinamo Bucuresti három sikerrel állt a forduló előtt, a Veszprém HC pedig két győzelemmel és egy vereséggel. A románok tehát remek rajtot vettek, de a formára a bakonyi gárdának sem lehetett panasza, mint ismeretes, Xavier Pascual alakulata nemrég elhódította a klubvilágbajnoki trófeát.

Veszprémi kézilabda: értékes siker a BL-ben. A román bajnok Dinamo Bucuresti csapatával csapott össze csütörtökön a bakonyi együttes.
Veszprémi kézilabda: értékes siker a BL-ben. A román bajnok Dinamo Bucuresti csapatával csapott össze csütörtökön a bakonyi együttes.
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Veszprémi kézilabda: többfrontos kihívás

A Veszprém HC a honi sorozatok mellett nagy menetelésre készül nemzetközi porondon is. A klub és a szurkolók ebben a szezonban áttörést várnak a Bajnokok Ligájában, a klubvilágbajnoki cím elhódítását követően pedig egyre derűlátóbb a közönség. Az biztos, hogy még sokat kell dolgozniuk a bakonyiaknak az új tréner Xavier Pascuallal, de az idény eleje egészen jól sikerült. Fontos volt, hogy a BL-csoportkört hazai sikerrel folytassa az alakulat.

Az összecsapás előtt a hazai szurkolók nagy tapssal köszöntötték korábbi kedvencüket, Vladimir Cuparát. A szerb kapus sérülés miatt ezúttal nem húzhatott szerelést, ott volt azonban a pályán a magyar válogatott beállósa, Rosta Miklós, valamint a korábban Balatonfüreden és Szegeden kézilabdázó Stanislav Kasparek. Természetesen meg kell említeni a két szakvezetőt is, a bakonyiak mestere, Xavier Pascual korábban Bukarestben, a vendégek trénere, David Davis pedig anno Veszprémben dolgozott.  

Bő tíz perc után állva hagyta ellenfelét a Veszprém

Remili, akit a klubvilágbajnokság legjobbjának választottak, remekbe szabott góllal kezdett, jó lendületet vett a Veszprém, de a románok egyelőre tartották a lépést, 5. perc: 2-2. 

Nem potyogtak a gólok,  egészen jól működtek a védekezések. A hazaiaknál Luka Cindric remek cselekkel adott új lendületet a támadójátéknak, kettővel vezetett a Veszprém HC, majd a 12. percben először volt három találat a különbség, 7-4. Remili is bemelegedett, 4-4 után állva hagyta ellenfelét a bakonyi csapat, 10-4. 

Cseréltek a szakvezetők, érdekes volt, hogy a válogattbeli társak, Ligetvári Patrik és Rosta Miklós együtt léptek pályára. A játékban nem hoztak óriási változást a változtatások: csökkent a különbség, de továbbra is az erőteljesebb és magabiztosabb házigazda irányított, 23. perc: 13-9.

Hat perccel a félidő vége előtt Djukic nem tudta értékesíteni a megítélt hetest, még nagyobb baj volt a vendégeknek, hogy a bukaresti kézilabdázó piros lapot kapott, mivel fejbe dobta Corralest. Meg is zavarodtak a románok a játékrész végén, nyolcra nőtt a különbség, 17-9, és az első 30 percet követően is ennyivel vezetett a Vezsprém HC.

Nem vett vissza a Veszprém a tempóból

A szünet után robogott tovább a hazai együttes a kissé hitehagyott Dinamóval szemben, 37.perc: 23-13. A veszprémi mester fia, Alex Garcia Pascual is a kapuba talált, de csak momentumai voltak a vendégeknek, Remiliék könnyedén dobálták a gólokat. Ki kell emelni a védekezés feszességét is, a román bajnok lövőhelyzethez is alig-alig jutott, 42. perc: 26-14. Ha igen, Corrales védett, a spanyol kapus ismét remek formában volt.

Az 50. percben 31-16-ot mutatott az eredményjelző, mindenki szerepet kapott a Veszprémnél és mindenki igyekezett a legjobbját nyújtani, egy percre sem szusszanhatott a Dinamo a Veszprém Arénában.

A véghajrában több hiba is becsúszott a hazaiak játékába, a fölényt mutatja, hogy így is 12 góllal győzött a Veszprém HC.

Eredmény: Veszprém HC-Dinamo Bucuresti 36-24 (19-11)

Veszprém, 4738 néző V.: Kurtagic, Wetterwik (svédek). Veszprém HC: CORRALES - VAJLUPAU 4, REMILI 6, CINDRIC 3, FABREGAS 2, el-Dera 2, Elísson 3. Csere: Jensen (kapus), Grahovac 1, KOSZOROTOV 5, Ligetvári, Pesmalbek 1, Sandell 2, DESCAT 5 (3), Casado 2, Végh. Edző: Xavier Pascual.

Dinamo Bucuresti: Iancu - Djukic 2, Kasparek 4, Militaru 1, Ladefoged, Kuduz 1, Negru 1. Csere: Cozmaciuc (kapus), Thrastarson 1, Ali Zein 1, Lumbroso 1, LANGARO 6, Vujovic 1, Rosta M. 1, Akimenko 3 (1), Pascual Garcia 1. Edző: David Davis.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 2/1. 

NYILATKOZATOK

Xavier Pascual: – Nekem ez egy nehéz párosítás volt, tele érzelemmel. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, amely remekül koncentrált. Elképesztően jól védekeztünk, remek volt a kapusteljesítmény és sokat tudtunk futni, könnyű gólokat lőni. Ha így folytatjuk, nagy dolgokat érhetünk el. Köszönjük szurkolóink fantasztikus támogatását, a Veszprém Arénában minden vendégcsapatnak rendkívül nehéz dolga van.

David Davis: – Köszönöm a kedves fogadtatást, megható volt a köszöntés, jó érzés visszatérni Veszprémbe. Ami a meccset illeti, ez nem a mi napunk volt, a Veszprém pedig olyan jól játszott, mint a klubvilágbajnokságon, esélyt sem adott nekünk.

Nikola Grahovac: - Tudtuk, hogy mire számítsunk a Bukaresttől, amely veretlenül érkezett. Kemény meccsre készültünk és fantasztikusan teljesített ma a csapat, a védekezés és a támadás is nagyon rendben volt.

Blajezewic Ladefoged: - Az első öt perc kivételével nagyon rosszul játszottunk, ellentétben a Veszprémmel, amely gyorsan nagy különbséget alakított ki. Igyekeztünk válaszolni, azonban gyorsan eldőlt a meccs. A folytatásban próbáltuk csökkenteni a vereség mértékét. Sajnálom szurkolóinkat, akik Bukarestből ideutaztak, ezúttal nem tudtuk meghálálni biztatásukat.

A játéknap további eredményei: Füchse Berlin-Orlen Wisla Plock 25-24, Eurofarm Pelister-Sporting 24-24, PSG-Fredericia 38-30.

AZ A CSOPORT ÁLLÁSA

  1. Sporting 7 pont
  2. Veszprém 6
  3. Füchse Berlin 6
  4. Dinamo Bucuresti 6
  5. PSG 6
  6. Pelister 1
  7. Plock 0
  8. Fredericia 0

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában