Új alpolgármesterek

3 órája

Veszprémi közgyűlés: közös szenvedéllyel (fotók, videó)

Esküt tett Porga Gyula polgármester és a képviselők, megválasztották az alpolgármestereket és a szakbizottságok tagjait, vezetőit. Az új veszprémi közgyűlés alakuló ülésén jártunk csütörtökön.

Juhász-Léhi István

Varga Tamás, Sótonyi Mónika, Porga Gyula és Muraközy Péter az új veszprémi közgyűlés alakuló ülésén

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Alakuló ülését tartotta a Veszprémi közgyűlés. A június 9-én megtartott önkormányzati választásokon Porga Gyulának szavaztak bizalmat a választók, akit immár negyedik alkalommal választották meg polgármesterré. A közgyűlés többségét ismét a Fidesz-KDNP alkotja a közgyűlésben, míg a távozó Brányi Máriát Rektor Dóra váltja a kormánypárti oldalon, Stigelmaier Józsefné helyére pedig Török Krisztián érkezett a választópolgárok által.

Megalakult a Veszprémi Közgyűlés: a június 9-én megtartott önkormányzati választásokon Porga Gyulának szavaztak bizalmat a választok, akit immár negyedik alkalommal választották meg polgármesterré
Veszprémi közgyűlés: a június 9-én megtartott önkormányzati választásokon Porga Gyulának szavaztak bizalmat a választók
Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

A politikai térfél másik oldalán, a Híd a Városért egyesülésben Hartmann Ferenc, Katanics Sándor és Somfai Attila jutott be a közgyűlésbe, ugyanakkor az Együtt Veszprémért képviselője lett Adamecz Zoltán és Gerstmár Ferenc is. Szintén az ellenzéki térfélen politizálhat Szücs Zoltán (Magyar Kétfarkú Kutyapárt) és Kovacsics Zsolt (Mi Hazánk Mozgalom).

Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP) beszédében elmondta, a Jóisten kegyelméből és a veszprémi választópolgárok bizalmából negyedik alkalommal esküdhetett fel a város szolgálatára.

Veszprém a szenvedélyük

- Veszpréminek lenni minőséget jelent. Mindenben a legjobbat kell nyújtanunk, hiszen a veszprémi polgárok ezt várják el tőlünk - fogalmazott Porga Gyula az új közgyűlésben. - A mögöttünk hagyott öt esztendő egy újabb tanulsággal szolgált mindannyiunk számára, mégpedig azzal, hogy bármilyen nemesek is a célok, bármilyen sikereket is tudunk elérni, van számos olyan körülmény, amiről nem tehetünk. Azonban ezekre a kihívásokra is jó válaszokat tudtunk adni, és nem tértünk le arról az útról, amelyet kitűztünk magunk elé. A mögöttünk hagyott öt év abban erősített meg bennünket, hogy képesek vagyunk megfelelni a veszprémi polgárok elvárásainak. Ez azért sikerült, mert van egy közös szenvedélyünk: imádjuk Veszprémet. Nekünk Veszprém a szenvedélyünk és mindegy, hogy valaki a többséget képviseli ebben a képviselő-testületben, vagy az ellenzékhez tartozik. Ez az az ügy, ami összehoz mindannyiunkat. Az előttünk álló öt esztendő céljait is pontosan tudjuk, hiszen kijelöltük magunk számára azt, hogy a veszprémieknek a legjobb életminőséget szeretnénk nyújtani. Ehhez ugyanerre a szenvedélyre, ugyanerre az attitűdre lesz szükségünk.

A városvezető beszéde után a grémium titkos szavazással döntött az alpolgármesterekről. Eszerint Sótonyi Mónika képviselőre (Fidesz-KDNP) voksoltak, mellette pedig két külsős alpolgármester is segíti Porga Gyula munkáját: ők Muraközy Péter és Varga Tamás, akiknek viszont szavazati joguk nincs.

Veszprém közgyűlésének tagjai
- Porga Gyula polgármester
- Katanics Sándor
- Gerstmár Ferenc
- Rektor Dóra
- Pálinkás Roland
- Dr. Strenner Zoltán
- Török Krisztián
- Sótonyi Mónika
- Kovács Áron
- Csik Richárd
- Bázsa Botond Lehel
- Halmay Gábor
- Dr. Hegedűs Barbara
- Hartmann Ferenc
- Somfai Attila
- Adamecz Zoltán
- Szűcs Zoltán
- Kovacsics Zsolt

Szavaztak a bizottságok tagságáról és azok elnökeiről is: ügyrendi és Iiazgatási Bizottság: Gerstmár Ferenc (Együtt Veszprémért), közbiztonsági és bűnmegelőzési bizottság: Pálinkás Roland (Fidesz-KDNP), közjóléti bizottság: dr. Strenner Zoltán (Fidesz-KDNP), köznevelési, ifjúsági, sport és civil bizottság: Rektor Dóra (Fidesz-KDNP), pénzügyi és Költségvetési Bizottság: Katanics Sándor (Híd a Városért), tulajdonosi bizottság: Kovács Áron (Fidesz-KDNP), városstratégiai és városmarketing bizottság: Török Krisztián (Fidesz-KDNP).

Tanácsnokok a veszprémi közgyűlésben

A most kezdődött, 2024-2029-ig tartó ciklusban tanácsnokokat is kineveztek, akik felügyelik a képviselő-testület által meghatározott önkormányzati feladatkörök ellátását. Átláthatósági tanácsnok: Hartmann Ferenc (Híd a Városért), civil ügyekért felelős tanácsnok: Adamecz Zoltán (Együtt Veszprémért), egyházügyi és ifjúsági ügyekért felelős tanácsnok: Halmay Gábor (Fidesz-KDNP), nemzetközi kapcsolatokért felelős tanácsnok: Hegedűs Barbara (Fidesz-KDNP), fenntarthatósági tanácsnok: Csik Richárd (Fidesz-KDNP).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában