Óvatosan!

2024.06.26. 16:00

Átverés – ennek se dőljön be senki!

Egy közismert nemzetközi műszaki üzlethálózat nevében terjed a legújabb adathalász akció a közösségi oldalakon. Természetesen átverés ez is, hiszen amit – és ahogy – kínálnak, az minden csak nem a valóság.

Benkő Péter

Készletkiürítésre, felesleges készlettől való megszabadulásra hivatkozva állítólag fillérekért lehet márkás laptopokhoz jutni, amit azért ajánl a cég, hogy felszabadítsa raktárát az új készletek számára. A mélyen ár alatt, szinte ingyen kínált laptopok már több mint egy éve várakoznak a raktárban – írják a láthatóan átverés kategóriába tartozó posztokban. Új módszer az adathalászathoz, hiszen a posta, a csomagszállítók, a repülőtér készletkiürítése már lefutott… És újak a fotók is, csinos raktáros hölgyek kínálják a portékát – kell a figyelemfelkeltés. Két fotót is mutatunk, a cég nevét kitakartuk.

Óriáscég, raktárhiány? Kizárt, ez átverés!
Óriáscég, raktárhiány? Kizárt, ez átverés!
Fotó: Benkő Péter/Napló

Nos, először is nem hiszünk a mesékben, pláne nem abban, hogy egy multinacionális kereskedelmi hálózatnak egyetlen raktára volna, amiben muszáj helyet csinálnia az új készletnek. Másodszor, ha akcióznak, megteszik hivatalosan, de nyilván nem kívánnak ráfizetni. Ekkora ajándékot ilyen mennyiségben kínálni – irreális dolog.

Új módszer: csinos raktáros hölgyek kínálják a terméket szinte ingyen
Új módszer: csinos raktáros hölgyek kínálják a terméket szinte ingyen
Fotó: Benkő Péter/Napló

Persze nem lehet csak úgy besétálni és választani egy laptopot – ehhez jelentkezni kell, és itt a lényeg! A csalók adatokat kérnek, gyűjtenek. Még véletlenül se higgyünk hát a mesékben! Ahhoz felnőttünk már rég…

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!