Éleslátás ajándékba

2024.06.29. 14:00

Szemüvegátadó az optikában

A Szemeszter Optika elkötelezett az éleslátás mellett, már tizedik alkalommal segítették ajándék szemüveggel a rászoruló családokat egy jótékonysági program keretében. Idén kilenc szemüveget adtak át speciális látásigényű személyeknek, akik közül a legfiatalabb kétéves.

Veol.hu

A már hagyományosnak mondható program keretében olyan családoknak nyújtottak segítséget, akik nem tudtak volna könnyen saját forrásból szemüveghez jutni. Három gyermek és hat felnőtt látását javították a kezdeményezéssel, a legfiatalabb egy kétéves kislány volt. A szemüvegek összértéke meghaladta a 700 ezer forintot.

A Szemeszter Optika elkötelezett az éleslátás mellett
A Szemeszter Optika elkötelezett az éleslátás mellett
Fotó: Szervezők

– A látásvizsgálatok során több komolyabb fénytörési hibát fedeztünk fel, speciális lencseigényű szemüvegekre volt szükség. Nagy dioptriaszámú látásjavító eszközök készültek, előfordult nagy eltérés a két szem között is. Minden esetben feltártuk a probléma okát és a legjobb megoldást választottuk számukra – mondta el Baráth Dorottya, az optika optometristája. Kiemelte, jó érzés megtapasztalni, hogy mennyire örülnek az érintettek a teljes látásélménynek.

Már tizedik alkalommal segítették ajándék szemüveggel a rászoruló családokat egy jótékonysági program keretében
Már tizedik alkalommal segítették ajándék szemüveggel a rászoruló családokat egy jótékonysági program keretében
Fotó: Szervezők

 – Fontosnak tarjuk, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük az éleslátás élményét. Minden évben öröm számunkra, hogy láthatjuk a boldogságot az ajándékozottak és családjuk arcán. Köszönjük a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény együttműködését a kiválasztásban és a megvalósításban is. Kiváló partnerség alakult ki velük az évek során, melynek a legszebb pillanatai az átadáskor teljesednek be. Ugyanakkor a vásárlóinké a legnagyobb köszönet, hiszen nélkülük nem tudnánk mi sem adni.

Idén kilenc szemüveget adtak át speciális látásigényű személyeknek, akik közül a legfiatalabb kétéves
Idén kilenc szemüveget adtak át speciális látásigényű személyeknek, akik közül a legfiatalabb kétéves.
Fotó: Szervezők

Az elmúlt tíz alkalommal mintegy 120 szemüveget adtunk át már jótékonysági programunk keretében – hangsúlyozta Naményi Miklós, az optika ügyvezetője. Elmondta, hogy hazánkban a lakosság 60 százalékának kellene szemüveg, ebből mintegy 40 százalékának van. A környező országokban és a digitálisan fejlettebb távoli országokban ez az arány jóval magasabb. Az optikában már 14 éve azon dolgoznak, hogy javítsák a hozzájuk betérők látását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában