Megújul a Március 15. utcai uszoda

2024.06.28. 11:00

A régi uszoda új funkciókat kap Veszprémben

A csütörtöki veszprémi közgyűlésen döntöttek arról is a képviselők, hogy a város megújítja a régi uszodát – más funkcióval.

Juhász-Léhi István

– A városnak van egy jól látható törekvése: szeretnénk növelni, bővíteni azoknak a felületeknek a számát, ami a teremsportoknak kedvez – jelentette ki a csütörtöki közgyűlést követően Porga Gyula, Veszprém polgármestere. 

A csütörtöki veszprémi közgyűlésen döntöttek arról is a képviselők, hogy a város megújítja a régi uszodát – más funkcióval Fotó: Juhász-Léhi István

Ezért minden olyan, a társasági adó (tao) adta lehetőséget igyekeznek megragadni, ami az iskolai testnevelést szolgálja, és ami a különböző helyi sportegyesületeknek is előnyös. Emlékeztetett, számos kültéri futballpályát újítottak már meg ezen forrásoknak köszönhetően, de az egyetemi munkacsarnokot szintén ebből sikerült bővíteniük, felújítaniuk.

– A futsalegyesületünk keresett meg azzal a tervvel, hogy a Március 15. utcai bezárt uszodának az épületében külső források bevonásával egy korszerű, a teremsportokat, köztük a futsalt szolgáló teret hoznának létre, ami egyrészt az ő felkészülésüket, illetve egyéb szabadidős tevékenységet tudná szolgálni – nyilatkozta a polgármester.

Ezzel is szeretnék bővíteni a sportolásra alkalmas tereket, míg az uszodai funkció a Külső-kádártai úti  XXI. századi komplexumban biztosítva van. Hozzátette, a régi uszoda felújítása olyan költséget jelentene, amit nem bír el az önkormányzat, viszont nem szerették volna magára hagyni az épületet, ami funkció nélkül az enyészet áldozatává válhatott volna.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában