Nyári szezon

2024.07.01. 15:00

Bűnmegelőzési minicentrum a városban

Az idei nyáron diákjárőrök, diáktolmácsok és rendészeti tanulók is segítik a munkát a Tourinform irodában, amely valóságos bűnmegelőzési minicentrum lesz így.

Tóth B. Zsuzsa

Böröndy Tamás, a Tourinform iroda vezetője elmondta, hogy július elsejétől elkezdődött a nyári főszezon Tapolcán. Az iroda a segítőknek köszönhetően szinte bűnmegelőzési minicentrum lesz. 

Szinte bűnmegelőzési minicentrum lesz a tourinform iroda a segítőknek köszönhetően. A képen Molnár András őrnagy igazítja el a rendészetet tanulókat
Szinte bűnmegelőzési minicentrum lesz a helyi Tourinform iroda a segítőknek köszönhetően. A képen Molnár András őrnagy igazítja el a rendészeti tanulókat
Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Forrás: Napló

– Az előző éveknek megfelelően ismét helyi fiatalok segítenek abban, hogy a városba érkező turistáknak információt nyújtsanak a tavasbarlang környékén. Immár harmadik éve, hogy a Tapolcai Rendőrkapitányság dolgozói megtisztelnek bennünket jelenlétükkel, segítik munkánkat, ennek nagyon örülünk. Köszönjük Molnár András őrnagynak, hogy személyesen jelen vannak. Tavaly szükség volt a munkájukra, bízunk benne, hogy idén is segítséget tudnak nyújtani a hozzánk érkezőknek – mondta Böröndy Tamás. Hozzátette, hogy egyre élénkebb az érdeklődés a város iránt, a turisztikai előrejelzések szerint az idei nyár a tavalyinál is erősebb lesz ilyen szempontból. Nagyon sokan érkeznek külföldről is, ezt már júniusban is érzékelték a Tourinform irodában dolgozók, akik azon vannak, hogy a vendégek minél több élménnyel tárjenek haza Tapolcáról. Az iroda az ország 11 turisztikai területéről biztosít kiadványokat, információkat az érdeklődőknek, így a helyi, utazni vágyó lakosoknak is érdemes betérniük. Azt ugyancsak megtudtuk, hogy tavaly több alkalommal segítettek az iroda munkatársai például elveszett iratok, telefon miatt, de többen a rendőrség épülete helyett az irodához fordultak egyéb okok miatt is. 
Molnár András rendőr őrnagy megköszönte a Tapolcai Rendőrkapitányság nevében is a lehetőséget, hogy a Tourinform iroda bázisul szolgálhat és bűnmegelőzési minicentrumot üzemeltethetnek ott július elsejétől augusztus huszadikáig. 

Információt és segítséget nyújtanak

– Arra összpontosítunk, hogy a nagyszámú idelátogató megfelelő információt kapjon jogi problémájával kapcsolatban. Adott esetben segítséget tudunk nyújtani. Bővült a palettánk, már nem csak a két diákjárőr, diáktolmács kollégánkkal látjuk el a szolgálatokat, hanem az iskolaőrség két tagja a nyári gyakorlat keretében ugyancsak a területen van a bűnmegelőzés érdekében. A helyi Széchenyi István Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium technikumot végző rendészeti tanulói ugyancsak nyári gyakorlaton vannak velünk, így a város biztonságát nagyobb lefedettséggel szavatoljuk. Célunk, hogy mindenki látható, elérhető legyen, folyamatosan biztosítson információt a rendőrkapitányság nevében.   


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában