Veol podcast

2024.01.04. 12:32

Bárki életét gyökeresen változtathatja meg a transzcendentális meditáció

Tudományosan kutatott és igazolt, egyszerű, természetes, bárki számára gyorsan és könnyen elsajátítható, nem igényel koncentrációt vagy erőfeszítést a transzcendentális meditáció; elősegíti a stresszek eltávolítását, valamint azok megelőzését, kétszer olyan mély pihenést biztosít gyakorlása alatt, mint a mélyalvás – Dobos Tamás, a speciális technika veszprémi tanára szerint tudat-, illetve személyiségfejlesztő, az egyénen keresztül jótékony hatása van a közösségekre… a műsor vendége Dobos Tamás.

Komaniczki Zoltán

Dobos Tamás

Fotó: Komaniczki Zoltán

A beszélgetés során kiderült, Dobos Tamás akkor találkozott a transzcendentális meditációval, amikor a 90-es évek elején tízévnyi lemezlovas-tevékenység és éjszakázás után rendszeresen többször spontán annyira eleredt a vér az orrából, hogy be kellett mennie a kórházba, csak ott tudták kezelni a problémát. Közben a testvére megismerkedett a transzcendentális meditációval, és ő biztatta, sajátítsa el, biztosan segít majd. Ez valóban így történt, miután intenzíven elkezdte gyakorolni a tm-et, egy-másfél hónap alatt megszűntek a tünetek, kreatívabbá vált, minden könnyebben ment – gyökeresen változtatta meg az életét. Tamás elmondta, az emberek nagy többsége a meditációt valamilyen misztikus dolognak gondolja, aminek az elsajátításához sok időre, kitartásra van szükség, valamint az is egy elterjedt nézőpont, hogy nagyon nehéz megtanulni. A transzcendentális meditáció tekintetében ez semmiképpen sem helytálló. Elsajátítása a közhiedelmekkel és más technikákkal szemben nagyon könnyű, és csupán négy egymást követő napot, naponta másfél-két órát vesz igénybe, pár hét után már érezhető a technika jelentős pihentető és megnyugtató hatása.

A mikrofonnál Komaniczki Zoltán. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában