Devecser

2016.11.07. 19:35

A devecseri lomispiac üzemeltetése nagy lehetőségeket rejt magában

Devecser - A helyi népszavazási kezdeményezés elérte a célját, de okafogyottá vált - fogalmazott Ferenczi Gábor polgármester.

Penk Tímea

A meggyeserdei lomispiac önkormányzati üzemeltetése érdekében kezdeményezett népszavazást Zsigmond János, aki október 10-én átvette az aláírásgyűjtő íveket. A szabályozás szerint harminc napon belül kell leadni megfelelő számban aláírásokat, ha ez megtörténik, akkor kötelező kiírni a helyi népszavazást. Az önkormányzat azonban a múlt héten többségi szavazással arról határozott, hogy visszaveszi a területet saját, illetve intézményei útján történő üzemeltetésre. A népszavazás így okafogyottá vált, az több mint ezer aláírást három napon belül megsemmisítik.

Ferenczi Gábor polgármester és Zsigmond János, a népszavazás kezdeményezője megköszönte a lakosságnak az aláírásokat, a népszavazás azonban okafogyottá vált a testületi döntés miatt (Fotó: Penk Tímea)

- A város szempontjából stratégiai jelentőségű ügyről van szó, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy a város tulajdonát képező meggyeserdei honvédségi terület hasznát az itt élő emberek élvezhessék - mondta a polgármester. Hozzátette, hogy a jelenlegi üzemeltetővel kötött szerződés december 15-én lejár, a következő naptól az önkormányzat maga veszi kézbe az üzemeltetést. Ferenczi Gábor ismertette a fejlesztési terveket is. Úgy véli, hogy a terület nemcsak használtcikkpiac működésére, hanem vállalkozások és szórakoztató létesítmények telepítésére is alkalmas. Pályázati forrásokból szeretnék a területet bekötni az ivóvíz- és szennyvízellátásba. Az önkormányzati üzemeltetéssel álláshelyeket is tudnak teremteni, és kedvezményt adni a devecseri árusoknak.

- Az összes bérleti szerződést újra kell kötni - hívta fel a figyelmet a polgármester. Szerinte a lomispiac visszavételével járó kockázatok elmaradnak a benne rejlő lehetőségektől.

Kapcsolódó cikkek:

https://veol.hu/hirek/visszaveszik-a-lomispiacot-megsem-kell-nepszavazas-dontott-a-testulet-1798131" target="_blank"

https://veol.hu/devecser/jogvita-a-laktanyarol-1796511" target="_blank"

https://veol.hu/hirek/nepszavazas-a-szerzodesbontasert-1767893" target="_blank"

https://veol.hu/hirek/szabad-e-a-vasar-nepszavazas-lehet-a-lomispiacrol-1781365" target="_blank"

https://veol.hu/hirek/nepszavazas-a-lomispiacert-1794172" target="_blank"


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!