Negyvennel a hídon - és utána?

2024.05.08. 10:00

Autóval Veszprémben? Ezt jó, ha tudod!

Közismert, hogy a Szent István völgyhídon, azaz a viadukton járművel haladni csupán negyven kilométer per órával lehet. A belváros felől a Harmat utca sarkán, a Dózsaváros irányából pedig a völgyhíd elején láthatók a korlátozó táblák. Azonban az autóval közlekedők közül többen azt gondolják, a sebességkorlátozás csak a völgyhídra érvényes – pedig nem!

Benkő Péter

Megkérdeztünk egy közlekedési szakjogászt, Borbély Zoltánt, ismertetve vele a szituációt, hogy vajon meddig tart a sebességkorlátozás hatálya. A szakember elmondta, egyértelműen a legelső útkereszteződés oldja fel azt. – Ez a negyvenes sebességkorlátozó tábla hatálya nem csupán a viaduktra vonatkozik, hanem annak belváros felőli vége utáni kanyarra, majd utána, egészen a Harmat utcáig. Addig a kereszteződésig kell valamennyi autóval betartani a negyven kilométer per órás sebességkorlátozást – közölte Borbély Zoltán.

Ettől a ponttól, és eddig a pontig haladjunk negyvennek autóval a belváros felé
Ettől a ponttól és eddig a pontig haladjunk negyvennel autóval a belváros felé
Fotó: Benkő Péter/Napló

Hozzátesszük még, a nem egyértelmű helyzet a belváros felé autóval haladókra vonatkozik elsősorban. Hiába ér véget a híd, hiába a kanyar, a sziklák között, egészen a Harmat utcai kereszteződésig él a szabály, ezt az is jelzi, hogy ellenkező irányban is ezen a ponton helyeztek ki negyvenes táblát. Ha elhagytuk a hidat, legyünk még egy percig türelmesek, tartsuk be a szabályokat, ahogy a szakember elmondta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában