Sebességkorlátozó tábla

2024.05.03. 07:00

Megoldották – gyorsan, szakszerűen egyértelművé tették a jelzést

Nemrég hírt adtunk róla, hogy az állatkert gulya-dombi bejáratától a város felé közlekedőket egy nehezen értelmezhető jelzés teszi bizonytalanná. Most arról számolhatunk be, a sebességkorlátozó tábla áthelyezésével gyorsan megoldották a szakemberek a problémát.

Benkő Péter

A nem egyértelmű jelzést az egyazon oszlopon elhelyezett „lakott terület kezdete” és a sebességkorlátozás tábla okozta, így együtt. Ez bizonytalanná te(het)te a 8-as út felől a városba haladni szándékozókat, mert az így kihelyezett jelzés az egész település területére meghatározza a sebességkorlátozást, de mostanra a problémát megoldották. Konkrétan egy 30-as tábláról volt szó.

A problémát megoldották, így önállósult a "lakott terület kezdete" tábla
A problémát megoldották, így önállósult a ,,lakott terület kezdete" tábla
Fotó: Benkő Péter/Napló

A napokban a sebességkorlátozó táblát néhány száz méterrel előbbre, a Gulya-dombi parkolóhoz helyezték át, így önállósult a Veszprém feliratú tábla. 

Lapunk megkérdezte Borbély Zoltán közlekedési szakjogászt azzal kapcsolatban, hogy az új szituációban mi az, ami feloldja a sebességkorlátozás hatályát. A szakember elmondta, ilyenkor a legelső útkereszteződés mindenképpen, de hangsúlyozta, ha előbb találkozunk a „lakott terület kezdete” táblával, abban az esetben az oldja fel a harmincas korlátozást. – Mivel útkereszteződés a Kiskőrösi utcában van, ezért a Veszprém-tábla egyértelműen megszünteti a korlátozást, nyugodtan haladhatnak az autósok a lakott területen megengedett ötven kilométer per órás sebességgel – tette hozzá Borbély Zoltán.

Mi pedig annyit teszünk hozzá, hogy az autósok nevében köszönjük a város szakembereinek a gyors intézkedést.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában