Hírek

2016.08.01. 17:12

Szabad-e a vásár? Népszavazás lehet a lomispiacról

Devecser - Akár népszavazást is tarthatnak arról, hogy a használtcikkpiacot az önkormányzat működtesse a jelenlegi bérlő szerződésének a lejárta után.

Penk Tímea

A meggyeserdei lomispiac gazdaságos üzemeltetésben egyetértettek a képviselők, de többségük szerint nincs megfelelően előkészítve a döntéshozatal. Arról határoztak, hogy nem zárják ki a lehetőségét annak, hogy december közepétől önkormányzati hatáskörbe vonják az  üzemeltetést. Mivel nem született egyértelmű döntés, Ferenczi Gábor polgármester Bognár Ferencné képviselővel bejelentette népszavazási kezdeményezését, amelyet Kovács László is támogatott. Kötelező megtartani a népszavazást, ha ezt a választópolgárok húsz százaléka szeretné, hacsak közben nem hozza meg döntését a testület.

Koczor Ágota szívesen jár a meggyeserdei lomispiacra, amelynek az üzemeltetéséről hosszasan vitáztak a devecseri képviselők Fotó: Penk Tímea

Nem fogadták el a képviselők a Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház szervezeti és működési szabályzatának módosítását, hanem azt visszautalták bizottsági tárgyalásra, valamint arról határoztak, hogy a jelenlegi feltételek szerint ismét kiírják az intézményvezetői pályázatot. Könyvtáros és művelődésszervező végzettséget is előírtak a pozíció betöltésére, azonban nem jelentkezett olyan pályázó, aki mindkét diplomával rendelkezik. Ha az újabb pályázat is eredménytelen lesz, akkor fennáll a lehetősége annak, hogy külön választják a két feladatkört: a könyvtáros végzettségű pályázó vezetné az intézményt, a művelődésszervezői feladatokat pedig akár egy részmunkaidős foglalkoztatott is irányíthatná.

Döntöttek a képviselők a Devecseri Városüzemeltetési Nonprofit Kft. költségvetésének az ellenőrzéséről, a meggyeserdei terület gallyazási munkálatairól, valamint számos eszközbeszerzésről. Többségi szavazással elfogadták annak a pályázatnak a benyújtását, amellyel rehabilitálhatnák a leromlott városrészeket: kétszer háromlakásos társasház építésével szociális bérlakásokat biztosítana az önkormányzat.

Nem vezettek eredményre azok a kezdeményezések, amelyekben a polgármester egy-egy feladattal kívánta megbízni képviselőtársait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!