A tanévnyitóra tervezik az átadást

2024.04.26. 20:33

Jól halad a halimbai iskola felújítása

Az általános iskola felújítását nézte meg Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, akit Nagy Noémi igazgató és Kovácsné Véber Eszter polgármester vezetett körbe az épületben.

Tisler Anna

A beruházás januárban kezdődött, a kivitelezőnek 180 nap áll rendelkezésére a munkálatok elvégzésére. Az energetikai korszerűsítés a Top-Plusz pályázat, az étkező felújítása a Magyar falu program támogatásával valósul meg. 

Fotó: Gyarmati László

Navracsics Tibor újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy egy korszerű iskola fontos népességmegtartó erő. Ha helyben igényes, modern körülmények fogadják a diákokat, a szülők nem viszik el őket más településre. Az, hogy az iskola korszerű, a falut is erősebbé teszi. A jól működő oktatás vonzóvá teszi a fiatalok számára a községet, ugyanis mindenki olyan helyen szeretne letelepedni, ahol helyben elérhetők a minőségi közszolgáltatások.

Kovácsné Véber Esztertől megtudtuk, hogy időarányosan jól halad a beruházás, a nagy épület külső hőszigetelése és az ablakcsere  megtörtént, már csak a színezés van hátra. Az akadálymentes bejárat elkészítése is jól halad. A projektben az iskola mindhárom épülete és a tető is hőszigetelést kap, valamint újabb napelemeket helyeznek fel. Az átadást a tanévnyitóra tervezik, ugyanis nemcsak az iskola, hanem az 1200 fős település életében is jelentős esemény a felújítás. A születésszámok jól alakulnak, az iskolások száma is emelkedett, így biztosított az intézmény hosszú távú működése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában