Hírek

2016.05.11. 14:33

Népszavazás a szerződésbontásért?

Devecser – A lomispiac árusainak a kérésére lakossági fórumot hívott össze Ferenczi Gábor polgármester szerdán délután. A képviselő-testület többsége, illetve a területet bérlő egyesület szerint nem jogszerű a lakossági fórum összehívása a piac területén.

Penk Tímea

Az önkormányzat tulajdonában álló helyen körülbelül negyvenen gyűltek össze, hogy elmondják sérelmeiket. Többen beszámoltak arról, hogy a piacot működtető egyesület vezetője nem a szerződésben foglaltak szerint bánik az árusokkal, néhányukat indokolatlanul nem enged be a területre, a bérleti díjat megemelte és más módon is próbálja ellehetetleníteni az életüket, miközben nincsenek tartozásaik, illetve azok minimális összegek. Az árusok azt várják, hogy az önkormányzat felbontsa az egyesülettel a szerződést. Ferenczi Gábor és Bognár Ferencné képviselő népszavazás kezdeményezését helyezte kilátásba.

A Meggyeserdő Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetősége nem jelent meg a lakossági fórumon. Megkeresésünkre Orbán János elnök azt közölte, hogy százhúsz bérlőből körülbelül húsznak van jelentős tartozása. Ők panaszkodnak az egyesületre, vélhetően azért, hogy ha az önkormányzat szerződést bont, akkor a tartozásaik behajthatatlanná váljanak. Orbán János szerint az egyesület jogtalanságot nem követett el, a piac rendjének a szabályait írásban rögzítették, azokat mindkét félnek be kellene tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!