Hírek

2016.10.11. 15:27

Népszavazás a lomispiacért

Devecser - Átvette az aláírásgyűjtő íveket a helyi népszavazás kezdeményezője. Arról dönthetnek a helyiek, hogy a meggyeserdei használtcikkpiacot az önkormányzat üzemeltesse-e - tájékoztatta lapunkat Ferenczi Gábor polgármester.

Penk Tímea

A lomispiac néven ismert árusítóhely jelenlegi bérlőjének a szerződése decemberben lejár. Ferenczi Gábor és Bognár Ferencné képviselő szerint a város érdekeit az szolgálná, ha az önkormányzat működtetné a területet.

Bendes István jegyző átadja a helyi népszavazás aláírásgyűjtő íveit Zsigmond Jánosnak

Mivel erről képviselő-testületi határozat nem született, helyi népszavazást kezdeményezett Zsigmond János, aki hétfőn Bendes István jegyzőtől átvette az aláírásgyűjtő íveket.– Harminc nap áll rendelkezésre ahhoz, hogy az íveket leadja a népszavazás kezdeményezője. Ha ez idő alatt a képviselő-testület dönt a lomispiac önkormányzati üzemeltetéséről, akkor visszavonható a népszavazás.

Fotó: Devecseri önkormányzat

Ellenkező esetben azonban kötelező megtartani, ha a választópolgárok húsz százaléka aláírja az íveket – monda Ferenczi Gábor. Hozzátette: a  helyi népszavazást az ívek leadását követő ötven-hetven napon belül kell megtartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!