Már a világjátékokra készülnek

Veszprém - A Magyar Parasport Szövetség Gicen rendezett kerékpárversenyt, majd a fővárosban a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség bonyolította le úszórendezvényét.

Novothny Ottó

Mindkét sporteseményen rajthoz álltak a Veszprémi Szivárvány Integrált Sportegyesület fiataljai, akiket File István edző készített fel az erőpróbákra.

Gicen Földházi Attila nyerte az 50 km-es versenyszámot, ugyanitt klubtársa Nagy Antal a negyedik helyen zárt. Mindketten rajthoz állhatnak a csehországi Golden Globe Világjátékokon júliusban. 

Az úszók a margitszigeti létesítményben remekeltek. A dobogó legmagasabb fokára állhatott fel a veszprémiek közül Pék Dániel (25 méter hát), Szarvas Dávid (50 hát), Veres Szabolcs (100 mell), Kobán György (50 hát), Samu Zoltán (50 mell), Gulyás Gergő (100 hát), Széperdei Nándor (25 mell, Földházi Attila (50 pillangó) és a 4x500 gyorsváltó Szarvas, Földházi, Kobán, Gulyás összeállításban. 

Ezüstérmet érdemelt ki Samu (50 gyors), Gulyás (50 pillangó), Nagy Antal (50 hát), Szőke László (25 mell), illetve a 4x50 gyorsváltó Szivárvány B csapata: Szőke, Veres, Samu, Nagy.

Harmadik helyen végzett Földházi (50 hát), Gulyás (100 gyors) és Széperdei (25 gyors).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!