Tapolca

2016.02.14. 12:04

Versenyre készülnek a tapolcai diákok, a Balaton és a húsvét témakörében főznek

Tapolca - A Széchenyi iskola szakács és felszolgáló diákjai újra nemzetközi versenyre készülnek.

Tóth B. Zsuzsa

A Széchenyi István Baptista Gimnázium és Szakképző Iskola tanulói már javában készülnek a hagyományos nemzetközi gasztronómiai versenyre, amelyet egy francia, egy német és egy lengyel iskolával felváltva szerveznek évek óta. Idén a tapolcai intézmény a házigazda az április 11-e és 14-e között immár 21 éve folyó versenyen.

Takács Ákos és Libinyi Bence végzős szakács tanulók már javában készülnek a tapolcai áprilisi nemzetközi versenyre
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Ezúttal a négy óra alatt nyolc főre elkészítendő négy fogásos menüben kötelező anyagokat is fel kell használniuk a két fős csapatoknak. Az előételben élesztőt, a levesben pontyot, a desszertben túrót. A tapolcai diákok a két évvel ezelőtti franciaországi versenyt megnyerték, akkor a francia desszert, a macaron készítése volt kötelező feladat. A tapolcai iskolából két szakács és két felszolgáló indul idén a versenyen. A megadott két témakör, a Balaton, a magyar tenger és a húsvét jegyében készítik el a tanulók a menüsorokatés a díszasztalt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!