Telekom Veszprém

2016.02.26. 15:05

Mindennél fontosabb meccs vár a Veszprémre

Veszprém - Az év legfontosabb találkozója következik szombaton, amikor a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában az MVM Veszprém a Flensburg otthonában lép pályára. A tét óriási, a magyar bajnok győzelmi kényszerben lép pályára.

B. Virág Rita

Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az idény legfontosabb ütközete vár a tavalyi BL-döntős veszprémiekre.

A Bajnokok Ligája új lebonyolítási rendje szerint a két bombaerős nyolcasból az első helyen továbblépő együttesek számára a legkönnyebb az út a Final Fourig, hiszen ez a két csapat a nyolcaddöntőben felmentést kap. A második helyezetteknek sem kell különösebben aggódniuk, a nyolc közé jutásért a két legkönnyebb riválissal kell összemérniük az erejüket. A harmadik helyezettek viszont a nehezebb ágra kerülnek.

Egy szó, mint száz, az MVM Veszprémnek muszáj nyernie Flensburgban.

Javier Sabaté, a magyar együttes szakvezetője azt hangsúlyozta, a Flensburg Európa egyik legjobb formában lévő alakulata, amely hazai pályán még veretlen. Ettől függetlenül a csúcsrangadón mindent megtesznek majd a győzelemért, amelynek kulcsa a jó védekezés és a kiemelkedő kapusteljesítmény lehet.

Jó hír, hogy felépült hosszan tartó sérüléséből Gulyás Péter és Lékai Máté is, s mindketten vállalni tudják a játékot.

De ahogy, mi magyarok, úgy a németek is kiemelt figyelmet szentelnek a mérkőzésnek. A vendéglátók arról beszélnek, hogy Veszprémben is csak nüanszok döntöttek a két fél közt (28:24), ráadásul akkor a németek igen tartalékosan tudtak csak kiállni. Most viszont mindenki egészséges, és Ljubomir Vranjes tanítványai egész héten az MVM játékára készülhetett. A németeknél telt ház, vagyis 6300 néző várja majd a csúcsrangadót.

A Flensburg képviselői úgy vélik, a nézők támogatását élvezve képesek legyőzni a bombaerős Veszprémet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!