Győzelemmel mutatkoztak be az új veszprémi igazolások

A Practical VLS Veszprém labdarúgó együttese az első felkészülési mérkőzésén, az első felidőben szerzett két góllal múlta felül a szintén harmadosztályú Sopront .

Rónai Tamás

20210414 Veszprém Stadion. Foci NBIII Veszprém VLS (piros) - Tatabánya Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: PESTHY MARTON

A rekkenő hőségben lejátszott találkozó egy vendég helyzettel indult, a 4. percben az egykori veszprémi Füleki ugratta ki Petőt a védők között, de lövését Héninger bravúrral hárította. Az első negyedóra végén Gálfi ment el a jobb szélen, a középen érkező Major előtt azonban egy fűcsomón megpattant a labda, így a VLS csatára nem tudta gólra váltani az óriási lehetőséget. A 18. percben egy kapu előtti kavarodást követően a játékvezető büntetőt ítélt a Veszprém javára, a tizenegyest Nagy Richárd higgadtan értékesítette (1-0). A 37. percben Kovács Dániel próbálkozott egy életerős lökettel, de Horváth Brúnó a léc alól szögletre mentett. A félidő vége előtt egy hosszú indítást követően Gálfi lépett ki ziccerben, és elemi erővel a léc alá bombázott (2-0).

A második játékrészre Pető Tamás teljes sorcserét hajtott végre csapatán. A frissen pályára lépő Keresztes előtt egy percen belül két lehetőség is nyílt a gólszerzésre, azonban a vendégek kapusa mindkét esetben nagy helyzetben védett. A 73. percben ismét Keresztes volt a főszereplő, a soproni védők csak szabálytalanul tudták megállítani a bakonyiak csatárát a tizenhatoson belül. A büntetőt a sértett végezte el, de Horváth megérezte az irányt és hárította a lövést. Az utolsó percben egy soproni szabadrúgást követően Schőnig a saját kapujára fejelt, de a labda a felső lécről szögletre pattant.

Pető Tamás: Nagyon elégedett vagyok a mutatott játékkal, de van még munkánk a bajnokság kezdetéig. Felkészülés mérkőzés lévén az eredmény másodlagos volt, de örülök a győzelemnek.

A veszprémiek vezetőedzője a találkozó után elmondta, hogy a korábban bejelentett két igazolás (Baldauf Konrád és Takács Martin) mellett három fiatal játékossal bővült a VLS kerete. A veszprémi nevelés Papp Adrián, valamint Varga Márk a Videoton együttesétől, Kotroczó Péter a Kecskemét csapatától tette át a székhelyét Veszprémbe. Pető Tamás egy távozóról is beszámolt, a korábbi első számú kapus, Deczki Máté az előzetes megállapodás ellenére elhagyta a gárdát, ezért ezen a poszton Bonnyai Márk személyében egy próbajátékost teszteltek a második félidőben.

 

Érdekesség, hogy két egykori veszprémi labdarúgó, Zachán Péter és Iszlai Bence is pályára lépett a második játékrészben. A két játékosnak edzéslehetőséget biztosít volt klubjuk addig, amíg nem találnak új csapatot a következő szezonra.

A Practical VLS Veszprém a jövő hét folyamán újabb két edzőmérkőzéssel készül az augusztus eleji bajnoki rajtra. Szerdán a Csákvárhoz látogatnak Gulyásék, majd pénteken az Iváncsa együttesét fogadják.

Practical VLS Veszprém – SC Sopron 2-0 (2-0)

VLS Veszprém: Héninger – Rédling, Varga Á., Dobsa, Kovács D., Baldauf, Gálfi, Vass, Nagy R., Kotroczó, Major. Cserék: Bonnyai, Zachán, Gulyás, Schőnig, Varga R., Papp, Babos, Takács, Bakó, Keresztes, Nagy Á., Iszlai. Edző: Pető Tamás.

Sopron: Horváth B. – Pető, Jakab G., Baranyai, Koronczai, Csomós, Holzmann, Tóth A., Sipos, Füleki, Krizonits. Cserék: Gere, Harangozó, Kalmár, Jakab D., Bokán, Németh B. Edző: Németh Norbert

Gólszerzők: Nagy R., Gálfi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!