Hírek

2016.12.16. 13:43

Átvették a lomispiacot

Devecser – A meggyeserdei használatcikk-piac előző üzemeltetője nem jelent meg az átadás-átvétel napján, ezért az önkormányzat fotókat és írásos dokumentumokat készített a terület állapotáról.

Penk Tímea

A képviselő-testület döntése alapján a Meggyeserdei Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel kötött szerződés december 15-én eljárt, és ezt követően az önkormányzat tulajdonában álló cég üzemelteti a volt laktanyák jobb oldali részén létesített lomispiacot. Az önkormányzat tértivevényes levében értesítette az egyesület elnökét, hogy 16-án reggel nyolc órakor történjen meg az átadás-átvétel, de a korábbi bérlő nem jelent meg. Ferenczi Gábor polgármester lapunknak elmondta, hogy Orbán János egy munkatársa már november 30-án bevitte a kulcsokat az önkormányzathoz, de ezt nem tekinti szabályos átadásnak.

Fotó: Penk Tímea

- Körbejárjuk a területet, átnézzük az önkormányzat tulajdonát képező ingatlanokat és egyéb vagyonelemeket, a kamerarendszert. Megnézzük, mennyi szemét maradt a területen, milyen állapotban van a villanyhálózat, a mellékhelyiségek – foglalta össze az átvétel kezdetekor a polgármester. Hozzátette, hogy a felméréseket követően döntenek arról, hogy milyen eljárásokat indítanak a tűzoltó-egyesület és vezetője ellen, és a Meggyeserdei névhasználati jogosultságot is töröltetni szeretnék.

A terület átvételén az önkormányzat munkatársain kívül környezetvédelmi szakemberek is jelen voltak. Ferenczi Gábor szerint több mint hatmillió forintos összeget jelent a szemét elszállítása, és összességében tizenöt-húszmillió forintos a kár. Ezt kell majd az önkormányzatnak kitermelni a piac bevételéből, amely szombatonként több mint egymillió forintra tehető, a péntek és a vasárnap ennél alacsonyabb bevételt jelent. A polgármester hangsúlyozta, hogy tíz embernek munkalehetőséget is teremt a piac.

Kapcsolódó cikkeink:

https://veol.hu/hirek/visszaveszik-a-lomispiacot-megsem-kell-nepszavazas-dontott-a-testulet-1798131" target="_blank"

https://veol.hu/devecser/a-devecseri-lomispiac-uzemeltetese-nagy-lehetosegeket-rejt-magaban-1798968

https://veol.hu/devecser/jogvita-a-laktanyarol-1796511" target="_blank"" target="_blank"

https://veol.hu/hirek/nepszavazas-a-szerzodesbontasert-1767893" target="_blank"

https://veol.hu/hirek/szabad-e-a-vasar-nepszavazas-lehet-a-lomispiacrol-1781365" target="_blank"

https://veol.hu/hirek/nepszavazas-a-lomispiacert-1794172" target="_blank"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!