Jön az építés

2024.05.10. 13:00

Elbontották a balesetveszélyes lépcsőt Berhidán

Nemrég beszámoltunk róla, hogy tervbe vette a város a Veszprémi úti üzletsornál a boltokhoz vezető lépcsőfeljáró elbontását, hogy annak helyére új, akadálymentes közlekedésre alkalmas, korláttal ellátott feljárót építsenek. A környéken járók már láthatták, hogy a Városházával szembeni bolt előtti területen elbontották a balesetveszélyes lépcsőt.

Benkő Péter

A boltok előtti sétálórész egy cég tulajdona, de a közötte és a járda között lévő terület az önkormányzaté. Miután elbontották a régi lépcsőt, jön az építés – egy teljesen új, akadálymentes feljárót alakítanak ki.

Elbontották a régi lépcsőt, jöhet az új, akadálymentes feljáró építése
Elbontották a régi lépcsőt, jöhet az új, akadálymentes feljáró építése
Fotó: Bálint-Ábrahám Edit

Viszont a legutóbbi képviselő-testületi ülésen eredménytelennek nyilvánították egy másik területen, a Szabadság téren – a volt takarékszövetkezet előtt – a parkoló és járdaszakasz kivitelezésére korábban kiírt pályázatot, és arról döntöttek, hogy a tervezőt felkérik, aktualizálja a korábbi terveket, és új pályázatot írnak ki a munkák elvégzésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában