Hírek

2012.05.10. 17:00

Kétmillión osztoznak az idősek

Veszprém - A megyeszékhelyen működő nyugdíjas szervezeteknek kiosztható kétmilliós keretre érkezett pályázatok közül egy kivételével mindet támogatta a forrás elosztásáról döntő idősügyi tanács.

Halmos György

Némedi Lajos, a tanács elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kiosztható kétmillió forint megegyezik a tavayi összeggel, viszont 500 ezerrrel több, mint a 2009-2010-es keret.

Az egyetlen elutasított pályázattal kapcsolatban kijelentette, azért nem támogathatták, mert egy szervezethez kapcsolodó alapítványról van szó.

Az pályázat elbírálásakor szempont volt, hogy lehetőség szerint mindenki kapjon pénzt, a támogatási összeg minimuma ne legyen alacsonyabb 30 ezer forintnál, és ne kapjon 90 ezernél többet senki. Utóbbi kapcsán megemlítette, hogy a nyugdíjaskarácsonyt szervező Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Szervezete kivétel.

Vizsgálták azt is, melyik szervezetnek van jubileuma, milyen rendezvényhez kérte, mekkora a létszáma és mikor alapították.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!