Visznek mindent

2 órája

Bosszantják a piti lopások? Mutatjuk, mi tetszik mostanában a tolvajoknak

„Az elmúlt ünnepeken minden alkalommal kevesebb nemzeti színű lobogót szedtünk le, mint amennyit kiraktunk" – közölte szomorúan a cseszneki polgármester a falu közösségi oldalán. Más piti lopások is bosszantják a településen élőket, a tolvajoknak ugyanis megtetszettek a temetői járda és lépcső felújításakor megmaradt térkövek.

Rimányi Zita

„Sajnos lassan elmondhatjuk, hogy Csesznek a kisstílű tolvajok települése. Nem tudom, hogy ők itt élnek-e köztünk, vagy csak átutazóként kihasználják az adódó lehetőséget... Besurranó éjszakai látogató, ellopott kisajtópánt, műanyag vödör, gyümölcs, zöldség... Az elmúlt ünnepeken minden alkalommal kevesebb nemzeti színű lobogót szedtünk le, mint amennyit kiraktunk" – sorolta Trieblné Stanka Éva Renáta cseszneki polgármester a falu közösségi felületén, és sajnos a lopások folytatódásáról kellett beszámolnia. Ugyanis a temető felújításakor megmaradt térkő eltűnt, és a kert sem szent, ha ezt-azt elcsenhetnek az enyveskezűek.

Lopások – A temetői járdához, lépcsőhöz használt térkő maradékának hűlt helye Cseszneken
Lopások – A temetői járdához, lépcsőhöz használt térkő maradékának hűlt helye Cseszneken
Fotó: cseszneki önkormányzat

Lopások a temetőnél

A temetőajtó mellől az összes térkő eltűnt, a járda mellől is egy jó adag. „Nem az értéke nagy. A bosszúság és a csalódás, hogy nem tiszteljük a közöset sem. Szükségünk lett volna rá. Amúgy meg: otthon mire elég másfél négyzetméternyi kő? Remélem, hogy aki elvitte, ahányszor rálép, mindig elszégyelli magát!" – fogalmazott a faluvezető.

Hova vezet ez? Ha már a közöset sem becsüljük, ha már a temetőből is lopnak a tolvajok, akkor mindent be kell kamerázni?
Hova vezet ez? Ha már a közöset sem becsüljük, ha már a temetőből is lopnak a tolvajok, akkor mindent be kell kamerázni? 
Fotó: cseszneki önkormányzat

Bejegyzésére számos kommentet írtak hozzászólók. Felháborodásuknak adtak hangot, elszomorítja őket a helyzet, és a csesznekiek remélik, hogy nem helybeliek voltak az elkövetők. Arra jutottak, hogy a hasonló esetek megelőzése, felderítése miatt több térfigyelő kamerára lenne szükség. Az önkormányzat tervezi is a rendszer bővítését Cseszneken. Több besurranó tolvaj tán már emiatt elkerüli majd a kedves bakonyi falut, amely csodás természeti környezetben található.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában