Kézilabda

2 órája

Pálmarsson bemutatkozott, megizzadt otthon a Veszprém

Folytatódott a bakonyi csapat menetelése, sikerült újabb két pont begyűjteni az NB I-ben. A veszprémi kézilabda együttes a PLER-Budapest csapatát fektette két vállra szombaton.

Horváth Gábor

A csütörtöki idegenbeli Bajnokok Ligája siker (az Eurofarm Pelistert verte magabiztosan Xavier Pascual csapata) után az NB I-ben hazai pályán szerepelt a veszprémi kézilabda együttes. A házigazda hat győzelemmel állt a forduló előtt, a PLER-Budapest kétszer nyert, egyszer döntetlen játszott, háromszor kikapott.

A PLER-Budapest volt a vendége szombaton a veszprémi kézilabda együttesnek, a felek sokáig döntetlenre álltak, a hajrában döntöttek a hazaiak.
A PLER-Budapest volt a vendége szombaton a veszprémi kézilabda együttesnek, a felek sokáig döntetlenre álltak, a hajrában döntöttek a hazaiak.
Fotó: Fülöp Ildikó / Forrás:  archív

Veszprémi kézilabda alakulat: újabb bajnok pontok a zsákban

A veszprémiekhez visszatért Aron Pálmarsson a kezdőcsapatban kapott szerepet, az izlandi első lövését védte Zaponsek. Pontatlan volt a házigazda, jól kezdtek a vendégek, 0-3, majdnem négy perc kellett az első bakonyi gólhoz, Végh Bálint volt eredményes. Fokozatosan dolgozta le három gólos hátrányát a veszprémi kézilabda együttes, amely 6-6-nál egalizált. Tudott válaszolni a PLER, amely újra előnybe került, Pálmarsonnak nem akart összejönni a gól, a kapufát is eltalálta a irányító-átlövő. Jensen védései után fordult a kocka, 13-11, ám a fővárosiak újra egyenlíteni tudtak. Döntetlennel vonultak az öltözőbe a felek, ami nem volt meglepő, nem igazán tudott felpörögni a Veszprém.

Ezen igyekeztek változtatni a hazaiak a fordulás után, 18-18 után Remiliék újra három gólos előnyt dolgoztak ki. A 44. percben azonban ismét egyenlő volt az állás, 23-23. A francia nemzeti mezben mindent megnyerő Remili, Fabregas és Descat találataira volt szüksége a házigazdának a folytatásban, illetve arra, hogy feszesebb legyen a védekezése. Az 51. percben megszületett végre a Pálmarsson-gól is, ekkor 30-25 volt az állás.

A PLER az utolsó tíz percben csak egyszer volt eredményes, akkor is csak büntetőből, a vége pedig magabiztos nyolc gólos veszprémi siker lett.

Eredmény: Veszprém HC - PLER-Budapest 34-26 (15-15)

Veszprém, 1000 néző. V.: Garai, Varasdi. Veszprém HC: JENSEN – Végh 2, REMILI 9 (2), Pesmalbek 1, Grahovac, Pálmarsson 1, ELÍSSON 5. Csere: CORRALES (kapus), CASADO 6, Ligetvári, Fabregas 3, Koszorotov 3, Descat 3 (2), Janowszky 1, Vajlupau, Edző: Xavier Pascual.

PLER-Budapest: Zaponsek - Szkokán 1, Kavin 1, VÁRSZEGI 6, Pordán1, Fekete 2, Holdosi 1. Csere: Borsos M. (kapus), GROFF 4, Sztraka 1, Ocvirk 4 (2), Boros, Zalai 1, Deák 1, GYŐRI 3. Edző: Lepsényi Sándor.

Kiállítások: 14, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 7/4, ill. 2/2.

Xavier Pascual: - A PLER nagyszerűen játszott, ez nem volt meglepetés nekünk, amikor elemeztük őket, megállapítottuk, hogy remekül kézilabdáznak. Élmény nézni a játékukat, fiatalok, gyorsak és magabiztos teljesítményt tudnak nyújtani, jó eredményt értek el most is. Nem ez volt az első alkalom, hogy gyengén kezdtünk, de azt megígérhetem, hogy az utolsó.
Lepsényi Sándor: – A Veszprém remek csapat, remek edzővel. Tudtuk, hogy egy kicsit fáradtabb lesz, hiszen csak tegnap ért haza legutóbbi Bajnokok Ligája mérkőzése után. Azt kértem együttesemtől, hogy felszabadultan lépjünk pályára és ezt sikerült is megvalósítanunk. Több játékosom is első NB I-es gólját szerezte, nekik külön gratulálok és szeretném megköszönni a minket elkísérő szurkolók biztatását. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában