Jubiláló közösség

2 órája

35 éve a természet ölelésében: Jubileumi ünnepséget tartott a Bakancsos Természetjáró Kör

A Pápai Fotóalbumok rendezvénysorozat legutóbbi alkalmán jeles születésnapra gyűltek össze az érdeklődők. A Bakancsos Természetjáró Kör 35. születésnapját ünnepli idén, melyet a Jókai Mór Városi Könyvtárban vetítettképes előadással egybekötött emlékidézéssel ünnepeltek meg.

Haraszti Gábor

A közösséget Terebesi József és lánya, Terebesi Ágota alapította 1989 őszén. A közel 50 tagot számláló Bakancsos Természetjáró Kör eleinte „Terebesi család és amatőr bakancsos kirándulói”, majd „Boroszlán Természetjáró Kör” néven járta az erdőt, ezt követően kapta ma is használatos nevét. 

35 éves a Bakancsos Természetjáró Kör
A Bakancsos Természetjáró Kör vezetői vetítettképes előadással és emlékidézéssel készültek
Fotó: Pápai Médiacentrum/Huszár Hajnal

Három és fél évtized a természetben – A Bakancsos Természetjáró Kör története és céljai

A közösség aktív, évente számos túranapot tartanak, céljuk pedig a szabadidő hasznos eltöltése a természetben, az aktív életmód népszerűsítése, az erdők-mezők természeti és épített örökségének megismerése. A kör tagjainak sorában gyermekek, felnőttek és nyugdíjasok is megtalálhatók. A túrák során fő úti céljuk a Bakony, mely sok csodát rejt és minden évszakban más arcát mutatja.

Terebesi Józsefné és férje, Terebesi József több mint három évtizede járják a természetet
Fotó: Pápai Médiacentrum/Huszár Hajnal

Terebesi József alapító kiemelte, immár három és fél évtizede útjaik során nagy hangsúlyt fektetnek az érintett épített örökség megismerésére, várakat, templomokat, kolostorromokat, tanösvényeket keresnek fel.

– Télen jellemzően 6-8 kilométeres kirándulásokat szervezünk, a jó idő beköszöntével azonban 12-15 kilométert is gyaloglunk egy-egy alkalommal – mesélte Terebesi József. – A Bakancsos Természetjáró Kör a harmadik gyermekem, ez a kis közösség olyan erőt, élményt nyújt, annyi örömet ad, ami semmivel nem pótolható. Nagyszerű közösség vagyunk, akik képesek otthon hagyni a gondokat és élvezni, becsülni tudják a természetjárást és a természet értékeit – tette hozzá az alapító.

Fotókkal és régi tudósításokkal idézték fel az elmúlt 35 évet
Fotó: Pápai Médiacentrum/Huszár Hajnal

A Bakancsos Természetjáró Kör születésnapi összejövetelén fotókkal és régi tudósításokkal idézték fel az elmúlt 35 évet. A közösség persze egy természetjárással egybekötött kisebb ünnepséget is tartott, Farkasgyepűről indulva a Pisztrángos-tóhoz túráztak, ahol szalonnasütéssel zárták a jubileumi hétvégét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában