Ultra

22 órája

BUFF: egy nap futás Balatonfüreden

Idén is megtartották az ultrafutók balatonfüredi fesztiválját, amelyen öt kategóriában versenyeztek a résztvevők.

Horváth Gábor

Az időjárás messze volt az ideálistól az idei Balatoni UltraFutó Fesztiválon (BUFF), de a balatonfüredi rendezvény így is sikeres volt, a „kemény mag” mellett sokan mások is kipróbálták magukat a Kisfaludy strand parkolójában és az Aranyhíd sétányon kialakított pályán.

A hatórás női kategória első három helyezettje
Fotó: szervezők

A fő szám a 24 órás futás volt, emellett rendeztek versenyt 12, 6 és 2 órában is, illetve száz mérföldes távon.

A Balatonfüredi Atlétikai Club (BAC) rendezvénye immáron sokadik alkalommal bizonyította, hogy rendkívül kedvelt az ultra- és hobbifutók körében, a kiváló hangulat is hozzájárult a jó eredményekhez.

Eredmények, 24 órás futás, nők: 1. Túrós Izabella, 2. Kelemen Anett, 3. Polgárné Mátrai Barbara. Férfiak: 1. Valentin Vranic, 2. Csomai-Kürtössy Roland, 3. Gábriel Gábor.

12 órás futás, nők: 1. Stefanovits Anna, 2. Érsek Kitti, 3. Gyöngyös Hajnalka. Férfiak: 1. Mátyás Bence, 2. Nagy Péter, 3. Csernai Tamás.

6 órás futás, nők: 1. Horn Zsanett, 2. Bognár Nikoletta, 3. Baranyainé Tóth Ágnes. Férfiak: 1. Rebbenszki Gábor, 2. Halász László, 3. Beda Szabolcs.

2 órás futás, győztesek: Mészáros Tamás és Horváth Brigi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában