Jó reggelt, Veszprém vármegye!

2 órája

Egy falat a múltból – újságírói jegyzet

Egy-egy falat a múltból – mondta Kakukkfű tanár úr, a mesterszakács a régi, bakonyi, sváb receptekre. Ízlelgettem a gondolatot.

Rimányi Zita

Akkor is eszembe jutott, amikor a piacról hazavitt sajtot és szőlőt rágcsáltam, mert az is ősi, bevált recept, hogy érdemes helyit és szezonálisat enni.

Egy-egy falat a múltból minden régi, bakonyi, sváb recept. Ízlelgettem ezt a gondolatot és akkor is eszembe jutott, amikor a piacról hazavitt sajtot és szőlőt rágcsáltam, mert az is ősi, bevált recept, hogy érdemes a helyit és a szezonálisat enni
Egy-egy falat a múltból minden régi, bakonyi, sváb recept. Ízlelgettem ezt a gondolatot és akkor is eszembe jutott, amikor a piacról hazavitt sajtot és szőlőt rágcsáltam, mert az is ősi, bevált recept, hogy érdemes a helyit és a szezonálisat enni
Fotó: Rimányi Zita/Napló

Nálunk egy ideje attól jóízű, amit az asztalra rakunk, hogy bakonyiaktól vesszük az alapanyagokat és mindig kapunk melléjük egy-egy ízes történetet a régiekről. Baráti hangulatban ízszövetséget alkotunk: ők termelnek, hogy finomat együnk, mi tőlük vásárolunk, hogy továbbra is megtehessék. Így érthető, amit a jövőkutatók mondanak, hogy családalapú helyett barátalapú lett társadalmunk, de ezt már eleink jól kifőzték, a rokonságot komasággal, komatállal közösséggé bővítették.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában