17 állomás

2 órája

Állatvédelem: Veszprémben zárult a Pedagógus Roadshow

Veszprémben zárult a 17 állomásból álló, úgynevezett Pedagógus Roadshow, amely többek között Zalaegerszegre, Szombathelyre, Szegedre, Nyíregyházára, Dunaújvárosba, Budapestre, Pécsre, Miskolcra és Debrecenbe látogatott el. A roadshow célja az volt, hogy térítésmentes állatvédelem-pedagógiai oktatásban részesüljenek a bölcsődében, óvodában, általános iskolában, középiskolában és gyermekotthonban dolgozó pedagógusok és szakemberek.

Juhász-Léhi István

Ovádi Péter kiemelte: térségünk nagyon aktív az állatvédelem területén

Fotó: Nagy Lajos

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője, állatvédelmi kormánybiztos a veszprémi Ringató Óvodában rendezett eseményen elmondta: amikor évekkel ezelőtt elindult az állatvédelmi témahét, nem gondolták volna, hogy ilyen nagy sikere lesz. A siker egyértelmű, hiszen elérték a 300 ezres regisztrációt. Úgy fogalmozott, hogy ebben benne van a pedagógusok munkája, pozitív hozzáállása is. Hozzátette: a missziójuk az, hogy minden társadalmi réteghez eljuttassák az állatvédelmet, és egy olyan generáció nőjön fel, akiknek az állatvédelem már alapfogalom.

Az állatvédelmi kormánybiztos rámutatott, az állatvédelem mellett egy nagyon széles körű összefogás alakult ki, és a roadshow-kon is kiderült, hogy fontosak a személyes találkozások. Ovádi Péter kiemelte, térségünk nagyon aktív az állatvédelem területén, és azt kívánta, hogy ez maradjon is így.

Koska Hedvig állatorvos, az állatvédelmi témahét projektvezetője elárulta: kiszámolták, több mint hatezer kilométert utaztak három hét alatt, és több mint 2000 pedagógussal találkoztak, ezért sikeresnek ítéli a Pedagógus Roadshow-t. Hozzátette: már most több mint 300 ezer fiatal regisztráltak a pedagógusok a programhoz, több mint 2280 intézményből.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában