Labdarúgó NB III

2 órája

Megint kikapott otthon a Balatonfüredi FC

Gyenge első félidőt követően hiába támadtak fel a hazaiak, nem sikerült pontot szerezniük. Újabb hazai vereséget volt kénytelen elkönyvelni a balatonfüredi futballcsapat az NB III-ban.

Horváth Gábor

A múlt héten fontos győzelmet aratott a labdarúgó NB III-ban a Balatonfüredi FC. A Komárom elleni idegenbeli siker, csak akkor értékes igazán, ha a mai napon is meglesz a három pont, vélekedtek vasárnap a balatonfüredi futballcsapat háza táján. Aztán jött az első hideg zuhany.

A balatonfüredi futballcsapat nem bírt hazai pályán a Sopronnal az NB III-ban.
Szabó Bence szerezte a balatonfüredi futballcsapat második gólját
Fotó: Fülöp Ildikó / Forrás:  archív

Gyengén kezdett a balatonfüredi futballcsapat

A 7. percben, vendég szabadrúgás után, a lepasszolt labdát Szabó T. 24 méterről lőtte a hosszú sarokba, 0-1.

A 26. percben jött a következő: a baloldalon kevergettek a soproni szélsők, a beadásnál minden füredi tétovázott, s a berobbanó Reseterits a kapuba fejelt, 0-2.

A hazai csapat játéka továbbra is minden elképzelést nélkülözött, s ennek is meg lett az eredménye.

A 43. percben a jobb oldali védelem hibája után belőtt labdát Szilágyi három méterről vágta a kapuba, 0-3.

A szünetben elhangzott a szurkolóktól: „örüljünk, hogy csak 3-0...”

A második félidő már jobban nézett ki, de pont nem járt érte

Fordulás után is folytatódott a teljesen erőtlen, elképzelés nélküli játék hazai oldalon.

Aztán negyedóra után valami történt. A 60. percben Rédling szerzett labdát a térfél közepén, kiugrott és 13 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 1-3.

A 66. percben a bal oldalról Berzsenyi lőtte a labdát a kapu elé, a védők hárítottak, de Szabó Bence jókor érkezett és 10 méterről a hosszú sarokba ívelt, 2-3.

A gól után tovább nyomott a BFC, de már csak helyzetekig jutott. Az utolsó 10 percben a vendégek okosan lassították a játékot, húzták az időt, s végül megnyerték a mérkőzést. A pontvadászat október 20-án folytatódik.

Tudósított: Fülöp Zoltán.

Balatonfüredi FC-FC Sopron 2-3 (0-3)

Balatonfüred. V.: Papp. Balatonfüredi FC: Iváncsics – Rédling, Farkas, Tóth L. (Juhász, 87.), Imre (Molnár K., 87.), Markó (Berzsenyi, 46.), Sárossy, Mayer G. (Szabó B., 41.), Burucz, Tóth G., Irmes (Schmidt, 46.). Edző: Szabados Tamás.

FC Sopron: Kiss Á. - Bokor, Baumgartner (Bolla, 71.), Weisz (Végh, 20.), Fábiánkovits (Szabados, 71.), Szilágyi, Kocsis (Török, 95.), Auer, Somogyi-Bakos (Sipőcz, 71.), Reseterits, Szabó T. Edző: Bücs Zsolt.

Szabados Tamás: - Az első félidő borzalmas volt, a második rész már jobban sikerült, de már nem tudtuk utolérni a vendégeket. Ezek az elvesztett pontok nagyon fognak hiányozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában