IV. Tapolca Rockwool Trail

2024.07.08. 17:27

Legyűrték a terepet

A IV. Tapolca Rockwool Trail terepfutóversenyre rekordszámú, 171 nevezés érkezett a rekkenő hőség ellenére. Tavaly százan sem voltak az indulók.

Tóth B. Zsuzsa

A Tapolcai Trappolók Egyesület szervezte, évről évre egyre népszerűbb eseményen a résztvevők közül 26-a túráztak, ők legfeljebb 22 kilométeres távot választhattak, míg a futók nyolc, 14, 23, 33, 45 kilométeres távok közül választhattak Tapolca és Balatonhenye között, gyönyörű útvonalakon, a tanúhegyek legyőzésével. A frissítő állomások egyikén maga a szőlősgazda, Szörényi Örs kínálta az italt a futóknak.

Lubics Szilvia fiával indult a 22 kilométeres távon
Fotó: szervezők

Az indulók között külföldi futók is voltak, és rajthoz állt családjával Lubics Szilvia ultrafutó is. Szilvia férje, Lubics György nyerte a 33 kilométeres távot a férfiak között. Szilvia a fiukkal, Olivérrel a 22 kilométeres távon indult. Vallotta, hogy számára a Tahoe 200, 330 kilométeres ultramaraton verseny után ez egy szuper választás volt. Futás közben beszélgettek, nevettek sokat, bár időnként szenvedtek a melegtől, fotózkodtak és büféztek a frissítő pontokon. Szilvi szerint tökéletes szombat délelőtti program volt, boldognak érezte magát, hogy a mozgás szeretetét átadhatta a gyerekeinek, és közös élményeket élhettek át együtt. Nem is beszélve arról, hogy mindig tanul tőlük, most például azt, hogy vannak dolgok, amiket nem kell túl komolyan venni. 

Idén rekordszámú nevező volt a Tapolca Rockwool Trail terepfutóversenyen
Fotó: szervezők

Az eredmények: 45 kilométeren Hegyi-Sági Adrienn és Kádár-Csoboth Péter az első, 33 kilométeren Kormos Edina és Lubics György ért célba elsőként. A 22 kilométeres távot Vincze Zsófia és Balhási Ákos gyűrte le leghamarabb, 14 kilométeren Politzerné Czottner Ibolya és Iváncza Zsolt győzött. A nyolc kilométeres távot Simon-Varga Fanni és Gorza István teljesítette elsőként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában