Kerékpár

2024.06.30. 14:00

Bronzérem az országúti országos bajnokságról

Június 23-án rendezték meg az országúti kerékpárosok országos bajnokságát. A Pannonhalma környéki 91,2 kilométeres távnak enyhén felhős időben, 21 fokban vágott neki a 15 fős – U23-as és felnőtt – női mezőny. A 16,8 kilométeres Pannonhalma–Győrság–Halomalja–Pázmándfalu–Nyalka–Pannonhalma kört ötször teljesítették a bringások, hogy aztán egy pannonhalmi kis kör után a bencés monostor előtt érjenek célba.

Veol.hu

Az MVM VESC Cycling Team két U23-as versenyzővel tervezte a részvételét a megmérettetésen, Horváth Áron azonban nem épült fel betegségéből, így végül Bokros Csenge képviselte az egyesületet.

Bokros Csenge második országúti mezőnyversenyén szerepelt 
Fotó: VESC

A harmadik körig együtt haladt a mezőny, majd Vas Kata Blanka és Zsankó Petra támadására nem tudott reagálni más, így ők hamar meggyőző előnyt építettek fel, míg az ,,üldözők" továbbra is együtt tempózgattak. Bokros Csenge elmondása szerint így elég unalmasra sikeredett a verseny, pár kisebb meginduláson kívül nem sok minden történt, így fejezték be az öt nagy kört és fordultak az apátság felé vezető meredek emelkedőre.

Az MVM VESC Cycling Team versenyzője végig igyekezett elöl helyezkedni, hogy át tudjon venni egy esetleges támadást, főként, mivel az emelkedők feküdtek neki. Sajnos a kis körre ráfordulva azonban rutintalanul a mezőny hátsó felében volt (mint kiderült, azt hitte, hogy van még egy nagy kör hátra), miközben két lány elöl megindult az emelkedőn.

Mire Csenge reagálni tudott és kikerülte a mezőnyt, a két szökevény már eltávolodott 15-20 másodpercre, így egyedül próbált rájuk felzárkózni. A két lány elöl ügyesen összedolgozott, így a VESC kerékpárosa hiába küzdött, nem ért fel rájuk, miközben mögötte a mezőny őt üldözte. Így fordultak a cél előtti utolsó meredek emelkedőre, ahol Csenge újra megpróbált beleállni az emelkedőbe, de a célig nem tudta hátrányát lefaragni, így 30 másodperccel lemaradva a két lány mögött haladt át a célvonalon.

Az eredménnyel azonban így is elégedett lehetett, az elit női mezőnyben abszolút 5. helyen, az U23-as lányok között a 3. helyen végzett mindössze második országúti mezőnyversenyén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!