Átverés

2024.07.02. 12:00

Kamucsomag nem létező, de lelkiismeretes „cég"-től

Hogy micsoda lelkiismeretes „cégek” vannak! Bár állítólag hiányosak a címadatok, ők mégis megpróbálták már kétszer is kézbesíteni ezt a kamucsomagot. Kamucsomag – merthogy nem létezik. Mint ahogyan a „cég" sem…

Benkő Péter

Nem bizony, mert Magyar DPD nevű cég nincs. Igaz, hasonló nevű csomagkézbesítő vállalat viszont igen. Ez tűnt fel olvasónknak is, amikor meglátta ezt az üzenetet. Nekünk pedig valami más: a telefonszám. Furcsa, igaz? Mindenképpen, a küldemény viszont kamucsomag.

Kamucsomag? Ez bizony az, de még csak nem is létezik, ahogyan a cég sem
Kamucsomag? Ez bizony az, de még csak nem is létezik, ahogyan a cég sem
Fotó: olvasó

Egy ideje lecsengett a csomagszállítók nevével való visszaélés adathalászat céljából, de úgy tűnik, nem örökre. Minden lehetséges eszközt bevetnek, hátha akadnak még olyan emberek, akik elhiszik, hogy a hasonló üzenetek valósak. Pedig átverés, kamu az egész, visszaélés cégnévvel és az emberek jóhiszeműségével, mint ahogy a küldemény is kamucsomag. A cél most is az, amit már többször leírtunk. Adatok, nevek, címek, bankkártya- és igazolványszámok megszerzése, ami – ha összejön – kárt okozhatnak vele.

Az is gyanús volt olvasónknak, hogy mielőtt az üzenetet megkapta, nem rendelt, nem várt semmilyen csomagot. Jó ideje leszokott az online-rendelésről, pont a hasonló esetek miatt. Mégis, ha sok-sok helyre elküldik az üzenetet, előbb-utóbb csak találnak valakit, aki bedől nekik és linkel. Megadja az adatait, aztán viszik a pénzét.

Előzzük meg az ilyet, jelentsük az üzenet küldőjét, ne kerüljenek bajba embertársaink!

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!