Családbarát intézkedések

2024.07.02. 12:00

Hankó Balázs: a magyar családok sikere nemzetünk sikere

A világ legjobb dolga magyarnak lenni, „a magyar családok sikere nemzetünk sikere” – hangoztatta a kultúráért és innovációért felelős miniszter a szaktárca és a családszervezetek együttműködéséről szóló keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten – írja az MTI.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Hankó Balázs elmondta: miniszteri feladatai második napján egyeztetést folytatott a családszervezetekkel. A találkozón áttekintették, hogy Magyarország miért is családbarát ország, és hogyan lehet még tovább erősíteni a családbarát intézkedéseket.

HORNUNG Ágnes; HANKÓ Balázs Zoltán
Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter (k) beszédet mond a szaktárca és a családszervezetek együttműködéséről szóló budapesti sajtótájékoztatón 2024. július 2-án. Mellette Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár (b)
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Kijelentette: a kultúra tesz minket magyarrá, a felsőoktatás és a szakképzés pedig „jövőképessé”. „Jövőnket ugyanakkor a családunkon, a gyermekeinken keresztül tudjuk a mindennapokban valósággá tenni” – fűzte hozzá.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a családbarát országgá válás nemcsak egy eszme, hanem mindennapi eszközrendszerekben is megvalósul. A kormány harminc családpolitikai intézkedést hozott, 3300 milliárd forintot fordít „ilyen nehéz, háborús helyzetben is” a családok támogatására – mondta, megjegyezve: ez az összeg a GDP több mint négy százalékát teszi ki.

Hankó Balázs örömtelinek nevezte, hogy a frissen elindított csok plusz támogatás iránt már több mint 12 ezren érdeklődtek, és hatezer szerződést kötöttek eddig. Hozzátette: a kormány emelte a babaváró támogatást, emellett népszerű a falusi csok és a 30 év alattiak szja-támogatása is.

Kiemelte: a kormány nyitott a családszervezetek javaslataira, hogy „családbarát országunk nemzetközi hírét továbbvigyék”. Úgy fogalmazott, „családszervezeteink a kinyújtott kezeink”, mindazokat képviselik, akik „Kárpát-medencei felelősséget tudnak vállalni” a családokért és gyermekekért, vagyis a nemzetért.

A kormánynak egyaránt fontosak a gyermeket tervező párok, az egyszülős családok, a többgyermekesek, a nagycsaládok és azok a gyermekek is, akiknek nincsenek szüleik – szögezte le.

Hankó Balázs közölte: a családszervezetekkel közösen úgy döntöttek, hogy az eddigi együttműködést tovább erősítve teszik Magyarországot jövőképessé; több olyan intézkedést hoznak a továbbiakban is, amelyek a gyerekeket helyezik a fókuszba, és erősítik a családokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában