Erősítik a város közbiztonságát

2024.07.04. 07:00

Arany Érdemkereszt elismerést vett át a polgárőr

A Veszprém Vármegyei Polgárőr Szövetség elnökségének Hajdár József járási koordinátor javasolta Németh Zoltánt, a valamikori Dózsa Polgárőrség tagját elismerésre. A vármegyei polgárőrség elnöksége elfogadta javaslatát, s felterjesztette azt az Országos Polgárőr Szövetségnek, ahol pozitív elbírálás után Németh Zoltán az országos küldöttgyűlésen Pintér Sándor belügyminiszter jelenlétében Túrós Andrástól, az Országos Szövetség elnökétől átvette át a magas rangú Polgárőr Arany Érdemkereszt kitüntetést.

Benkő Péter

A Dózsa Polgárőrség mára beleolvadt a Veszprém-Gyulafirátót Egyesületbe. – Az Arany Érdemkereszt elismeréssel most kitüntetett Németh Zoltán, Zoli bácsi már több mint harminc éve töretlenül, korát meghazudtolva végzi ezt a nem mindig népszerű közösségi munkát. Veszprém város rendezvényein, futó- és kerékpárversenyek, kulturális rendezvények lebonyolításában, azok biztosításában tevékenyen részt vesz. Legyen szó forgalomirányításról, parkoltatásról, útlezárásról, iskolakezdés idején a dózsavárosi gyalogosátkelők biztosításáról vagy mindenszentek, halottak napja idején a temetőnél mindig számítani lehet rá. Otthoni munkái mellett bármikor, ha feladat van, segítőkész – mondta el lapunknak Hajdár József.

Németh Zoltán átveszi az Arany Érdemkereszt elismerést
Németh Zoltán átveszi az Arany Érdemkereszt elismerést
Fotó: Posztos Csaba

Arról is említést tett, a fentiek elmondhatók a volt Dózsa Polgárőrség többi tagjáról is, akik igaz, hogy megöregedtek a szervezettel együtt, hiszen eltelt harminc év, de rutinjukkal, tapasztalataikkal nagy segítséget nyújtanak, erősítve a város közbiztonságát, jelenlétükkel fokozva a lakosság biztonságérzetét. – Köszönjük fáradságos munkáját a kitüntetettnek, és további jó egészséget kívánunk neki – tette még hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában