Jótékonyság

2024.07.02. 08:00

Olasz katonák főztek a várpalotai otthonban

Tartós élelmiszert, valamint egy új hűtőszekrényt is adományoztak a La Brigata Meccanizzata Aosta di Messina olasz katonai alakulat tagjai Várpalotán a Magyar Vöröskereszt Családok Átmeneti Otthonának. A gépesített dandár Szicíliából érkezett Magyarországra idén februárban és egészen augusztusig állomásozik Gyulafirátóton.

Szabó Péter Dániel

Egy jellegzetes szicíliai tésztaételt főztek az otthon lakóinak az olasz katonák

Fotó: Szabó Péter Dániel

Az olasz konyha egyik jellegzetes tésztaétele készült a Magyar Vöröskereszt Családok Átmeneti Otthona udvarán, a szicíliai finomsággal a Gyulafirátót mellett állomásozó La Brigata Meccanizzata Aosta di Messina katonai alakulat tagjai lepték meg az itt élő gyermekeket és szüleiket. Az olasz hadsereg fontosnak tartja, hogy amíg itt állomásoznak, jó kapcsolatot alakítson ki a helyiekkel. 

– Folyamatosan keresték a kapcsolatot a várossal és néhány hete arról érdeklődtek, hogy melyik szociális intézményben folytathatnának karitatív tevékenységet. Felajánlották, hogy szívesen főznének, illetve adományt is hoznának. A Családok Átmeneti Otthonát ajánlottuk a figyelmükbe – mondta el kérdésünkre Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere, aki olasz férjével a tolmácsolásban is segített a rendezvényen. 

A helyszínen megtudtuk, a Magyar Vöröskereszt Családok Átmeneti Otthonában jelenleg 34 gyermekkel összesen 12 család él, akik örömmel fogadták az olasz katonák látogatását. 

– Nagyon jó hangulatú délutánt töltöttünk el közösen a katonákkal. Adományként kaptunk egy hűtőszekrényt, a gyerekek rengeteg édességet és üdítőt, illetve kivonultak és megvendégelték az egész otthont – mondta el lapunknak Nagy Erika intézményvezető. 

Renato Bonfiglio, az olasz alakulat parancsnoka adta át az adományként hozott hűtőszekrényt Nagy Erikának, az otthon vezetőjének
Fotó: Szabó Péter Dániel

A rendezvényről nem hiányozhatott a foci sem, de a legkisebbeknek is akadt szórakozás. A Magyar Vöröskereszt Családok Átmeneti Otthona lakói, valamint az ott dolgozók is készültek, egy magyar specialitással, a lángossal vendégelték meg az olasz katonákat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában